Doi administratori şi un angajat ai unor societăţi din judeţul Giurgiu au demonstrat , cu risul dosarului penal, că nu le pasă deloc de respectarea Legii

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au probat activitatea infracţională a administratorului unei firme din comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, care în anul 2011 a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale cu societăţile active şi nu a declarat veniturile realizate din vânzări de fier vechi către diferite firme. Administratorul a prejudiciat astfel bugetul de stat cu suma de 940.000 lei!  Pentru acest prejudiciu Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, a confirmat începerea urmăririi penale împotriva administratorului, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Într-un alt caz Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat şi probat activitatea infracţională a unui angajat de la o firmă din comuna Bragadiru, judeţul Ilfov, care  în data de 4 septembrie a rupt cu tupeu sigiliul aplicat de către  Garda Financiară – Secţia Giurgiu, de pe autovehiculul cu care transporta zahăr, fără a se gândi vreo clipă la consecinţele gestului său. Parchetul însă de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale nu s-a bucurat deloc de acest afront aşa că a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de rupere de sigilii.

Al treilea caz este cel al unui administrator de societate din comuna Frăteşti, judeţul Giurgiu, care în perioada 2008-2011, a reţinut şi nevirat în termenul prevăzut de lege impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, suma de 27.062 lei. Administratorul a înstrăinat un autovehicul al societăţii şi un imobil situat în municipiul Slatina, asupra cărora Administraţia Finanţelor Publice Slatina instituise sechestru asigurator.  Parchetului de pe lângă Judecătoria  Giurgiu a confirmat începerea urmăririi penale împotriva administratorului, pentru săvârşirea infracţiunilor  de evaziune fiscală şi sustragere de sub sechestru. (Irina Cutin)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.