CRISTIANO RONALDO, portughezul , jucător la Real Madrid a reușit în cele din urmă să se impuna în fața marelui rival, Lionel Messi și a lui Franck Ribery. Cu lacrimile șiroind de emoție, alături de fiul său de doar câțiva anișori ce a dorit să împartă acest moment cu tatăl său, Ronaldo a declarat: “Este foarte greu sa castigi un asemenea premiu. Dedic acest trofeu lui Eusebio. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine si in momentele mai putin placute”.

CRISTIANO RONALDO, 28 de ani, deși nu a cucerit nimic la Real Madrid în 2013, acest lucru nu l-a impiedicat să câștige Balonul de Aur, grație jocului său excepțional, marcând anul trecut 66 de goluri, dintre care 7 hat-trick-uri, fiind MVP atât la Real, cât și naționala Portugaliei.

Pentru amatorii de statistici aamintim doar că portughezul Cristiano Ronaldo a jucat în 2013 un număr de 56 de meciuri, a marcat 66 de goluri, a avut 94 de ocazii create și alte 22 de assisturi. Portughezul a avut un procent de 79,2% al paselor corecte, 16,5% din centrările sale au fost corecte, iar 46 % din driblinguri au fost reușite.

Acesta este cel de-al doilea trofeu BALONUL DE AUR pentru Cristiano Ronaldo, reușind să mai câștige această distincție în 2008, atunci când era jucătorul lui Manchester United.