În data de 16.01.2014 la sediul PSD Giurgiu a avut loc o conferinţă de presă susţinută de consilierul judeţean Cristian Marciu. Conferinţa a avut trei teme . Prima temă s-a referit la faptul că USL-ul faţă de tot ce s-a vehiculat în tară şi străinătate ,  nu se va rupe şi alianţa va rezista , deoarece ţara trebuie guvernată . În perioada guvernării Ponta economia a cunoscut un trend ascendent , iar pentru o guvernare bună este impetuos necesar un sprijin politic majoritar pentru ca programul de guvernare să fie în mare parte realizat. USL este singura forţă politică capabilă să asigure stabilitatea politică şi economică în ţară. Eu sunt unul dintre cei care cred în această uniune social liberală, a mai spus Cristian Marciu .

Subiectul doi prezentat  a fost bugetul Consiliului Judeţean Giurgiu pe anul 2014 despre care ni s-a spus că   Direcţia de Finanţe Publice a comunicat sumele pentru fiecare unitate administrativ teritorială în parte , sumele sunt cuprinse între 20.000 lei şi 1.500.000 lei pentru un an de zile , cea mai mare sumă alocată a fost la Vărăşti şi cea mai mică sumă alocată la Joiţa . Suma care trebuie repartizată de Consiliul Judeţean către unităţile administrativ teritoriale pentru anul 2014 este de 16.399.000 lei mai mică decât suma din anul 2013 cu 160.000lei pentru 54 de primării. În acest context PSD şi PNL au stabilit întâlniri pentru discuţii vis-a-vis de buget. Prima întâlnire fiind stabilită pentru luni 20.10.2014 la ora 16 .Este impetuos necesar să găsim formula de echilibru în aşa fel încât bugetul să fie împărţit fără să  creeze stări conflictuale. În afară de buget cele două partide vor analiza lista de cheltuieli de investiţii pe anul 2014 , lista de reparaţii şi întreţinere drumuri judeţene şi alte probleme legate de activitatea Consiliului Judeţean.

Punctul trei s-a referit la campania pentru euro parlamentare  în care ni se aducea la cunoştinţă că la Bucureşti la nivelul central al USL-ului au avut loc discuţii despre alegerile euro parlamentare . Deocamdată nu s-a stabilit precis ,dar se vehiculează că cele două partide vor candida pe liste comune , va exista un program comun de abordare creat în aşa fel încât să nu existe disensiuni cu acest prilej. Pentru organizaţia judeţeană PSD Giurgiu a început deja campania pentru alegerile euro parlamentare , adică suntem în faza de organizare a echipelor de campanie la fiecare unitate administrativ teritorială , astfel încât membrii noştri de partid să fie mobilizaţi , să discute cu populaţia şi să încerce să-i convingă  pe cetăţeni de necesitatea prezenţei la vot . O altă idee lansată la întâlnirea USL a fost aceea de a face un referendum pentru validarea şi modificarea constituţiei în aceleaşi zile , adică 24 şi 25 mai 2014 odată cu alegerile euro parlamentare a ţinut să precizeze  Cristian  Marciu.

Tot în această conferinţă s-a ridicat problema întârzierii eliberării licenţelor de transport persoane de către ARR , răspunsul venit din partea lui Cristian Marciu a fost următorul “probabil că la ARR există o problemă în sensul că nu au reuşit să citească hotărârea consiliului judeţean care din punct de vedere legal este foarte clară, mai ales că au fost dezbateri în cadrul consiliului referitoare la legalitatea problemelor propuse într-o hotărâre anterioară, a existat din partea instituţiei prefectului o adresă prin care ni se aducea la cunoştinţă că anumite puncte din hotărâre nu concordau cu legea  , drept pentru care în prima şedinţă a anului 2014 am găsit formula foarte corectă , legală pentru a putea atribui traseele de transport călători celor care îndeplinesc condiţiile legale .

 

I.C.MANDU

 

 

3 COMENTARII

 1. Care este problema ca, CJ Giurgiu a scos de la atribuire firmele din afara judetului? Noi avem prea mult de lucru ca sa atribuim traseele firmelor din Bucuresti? In viitor va garantez ca legislatia se va modifica pentru a atribui serviciile judetene firmelor locale, daca intrunesc conditiile cerute prin caietele de sarcini.Firmele scoase din traseele judetene prin hotararile CJ Giurgiu sunt colosi ai transportului national, ce doresc monopolizarea intregii tari. Ca exemplu (verificati rezultatele CNMSI)va prezint transportatorii exclusi si parcurile auto detinute:
  -MILENIUM TRANS IMPEX SRL BUCURESTI: M=84, A=41
  -C&I GRUP INTERNATIONAL SRL BUCURESTI: M=57, A=37
  -TRANSVALADY SRL ALEXANDRIA: M=16, A=5
  -AXI TOURS IZI SRL BALOTESTI: M=28, A=6
  -etc. (celor interesati pot da mai multe detalii)
  unde M=microbuz si A=autobuz
  Datele sunt luate de pe site-ul ARR.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.