foto:www.gsp.ro

La scurt timp după pronunţarea sentinţei Victor Ponta solicita CSM-ului o anchetă asupra activităţii Tribunalului Giurgiu, considerând această pedeapsă extrem de blândă

Avocatul criminalului dă o replică dură liderului social democrat

În data de  22  februarie secţia Penală a Tribunalului Giurgiu a pronunţat sentinţa penală prin care Ionuţ Adrian Atănăsoaie, zis Gipsanul, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru “ucidere cu violenţă într-un spaţiu public”.  Inculpatul este cel ce pe 11 octombrie 2011 era reţinut de poliţiştii giurgiuveni pentru uciderea unui baschetbalist american ( Hardy Chauncey), membru al formaţiei CSS din localitate.

La scurt timp după pronunţarea sentinţei reacţiile nu au întârziat să apară, din partea unui segment larg al societăţii civile, toţi condamnând blîndeţea pedepsei în raport cu fapta comisă. Iată un alt moment de cumpănă al justiţiei giurgiuvene ce amplifică  starea de nesiguranţă şi neîncredere  a cetăţeanului. Una dintre personalităţile publice revoltate de această decizie este însuşi liderul PSD, Victor Ponta, care a transmis procurorului general al României şi preşedintelui CSM, un mesaj  de revoltă, precizând că sentinţa emisă de Tribunalul Giurgiu, reprezintă un grav atentat la prestigiul şi integritatea sistemului de justiţie din România. El susţine că cei ce au aflat despre acest caz au fost, la rândul lor, intrigaţi de soluţiile la care s-a ajuns: „Condamnarea la doar 5 ani de închisoare pentru uciderea cu violenţă, într-un spaţiu public,  ridică semne de întrebare cu privire la modul în care procurorii şi magistraţii implicaţi şi-au făcut datoria. Românii văd cum Justiţia dă verdicte total disproporţionate, în care un criminal este condamnat la doar 5 ani de închisoare, în timp ce în alte cazuri, cu pericol social mult mai redus, pedepsele sunt mai mari”- a mai spus liderul social democrat. Victor Ponta i-a solicitat Laurei Codruţa Kovesi, procurorul general al României, să ceară procurorilor să facă recurs la această condamnare, pe care el o consideră o pedeapsă prea mică, iar preşedintelui CSM, Alina Ghica, să analizeze activitatea Tribunalului Giurgiu.

Contactat la telefon de reporterii noştri, Emil Vucă, avocatul lui Ionuţ  Atănăsoaiei, a ţinut să precizeze, ca răspuns la declaraţiile liderului PSD: “ Este o imixtiune gravă în actul de justiţie. Nu văd în ce calitate cere Ponta procurorului general să intervină în acest caz. Mai mult decât atât  procurorul general nu are voie – potrivit legii – să-i dea dispoziţie procurorului de la Giurgiu să facă, sau să nu facă ceva. Eu mă aşteptam de la dl. Ponta să ne spună cum să-l dăm jos pe Băsescu şi nu cum să încălcăm Constituţia” – a subliniat Emil Vucă.

Tincu Florian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here