crapul-rotarian-2013-giurgiu
Foto: Imagini de la una din edițiile anterioare ale Crapului Rotaryan, la care buna dispoziție și ciorba de pește de la final nu au lipsit , spre satisfacția și deliciul participanților .  

Sâmbătă 26 septembrie,  pe lacurile din comuna Putineiu, și conacul din localitate,  a avut loc a cincea ediție a competiției Crapul Rotaryan, organizat evident de către Clubul Rotary Giurgiu. Președintele în exercițiu al rotaryenilor giurgiuveni, Sorin DUȚĂ, ne spunea că la startul competiției de anul acesta s-au aliniat, în ciuda vremii mai puțin prielnice , 23 de echipe, din județul Giurgiu și din Capitală. Câștigătoare a fost echipa EGIS Fishing Team Giurgiu care la final  a înregistrat  cantitatea de 11 kg pește. De notat că la această ediție s-a înregistrat și o captură record , un crap în greutate de 5,300 kg! Locul doi a fost ocupat de către echipa AMM Fishing Team, iar locul al treilea de către Anastasia Fishing Team.(Jurnal)

Câștigătorilor le-au fost acordate cupe și diplome. Premiul pentru cea mai simpatică echipă prezentă în concurs a fost câștigat de către echipa polițiștilor de frontieră Giurgiu. Peștișorul de râs a fost acordat unui membru  al clubului giurgiuvean, profesorului Gigi Dumitrescu în timp ce echipa ROTARACT a obținut premiul pentru cea mai ghinionistă echipă intrată în concurs.

De precizat că această competiție s-a bazat pe sistemul eliberării peștilor prinși, înapoi în baltă, prin acest gest promovându-se – așa cum ne spunea președintele Sorin Dută – latura sportivă a pescuitului. Atmosfera a fost destinsă, desfășurându-se de la început și până la finalul ei, sub semnul fair-play-ului și al prieteniei, competiția luând sfârșit cu tradiționala ciorbă de pește… 

Fiecare echipă aliniată la startul acestei competiții a plătit 200 de lei pentru crearea propriului stand. Cu banii obținuți, Rotary Giurgiu urmează a achiziționa 3 laptop-uri ce vor fi dăruite  unor  tineri elevi din municipiu, cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu posibilități materiale precare. (Jurnal)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here