crapul-rotarian-2013-giurgiu
Foto: Imagini de la una din edițiile anterioare ale Crapului Rotaryan, la care buna dispoziție și ciorba de pește de la final nu au lipsit , spre satisfacția și deliciul participanților .  

Sâmbătă 26 septembrie,  pe lacurile din comuna Putineiu, și conacul din localitate,  a avut loc a cincea ediție a competiției Crapul Rotaryan, organizat evident de către Clubul Rotary Giurgiu. Președintele în exercițiu al rotaryenilor giurgiuveni, Sorin DUȚĂ, ne spunea că la startul competiției de anul acesta s-au aliniat, în ciuda vremii mai puțin prielnice , 23 de echipe, din județul Giurgiu și din Capitală. Câștigătoare a fost echipa EGIS Fishing Team Giurgiu care la final  a înregistrat  cantitatea de 11 kg pește. De notat că la această ediție s-a înregistrat și o captură record , un crap în greutate de 5,300 kg! Locul doi a fost ocupat de către echipa AMM Fishing Team, iar locul al treilea de către Anastasia Fishing Team.(Jurnal)

Câștigătorilor le-au fost acordate cupe și diplome. Premiul pentru cea mai simpatică echipă prezentă în concurs a fost câștigat de către echipa polițiștilor de frontieră Giurgiu. Peștișorul de râs a fost acordat unui membru  al clubului giurgiuvean, profesorului Gigi Dumitrescu în timp ce echipa ROTARACT a obținut premiul pentru cea mai ghinionistă echipă intrată în concurs.

De precizat că această competiție s-a bazat pe sistemul eliberării peștilor prinși, înapoi în baltă, prin acest gest promovându-se – așa cum ne spunea președintele Sorin Dută – latura sportivă a pescuitului. Atmosfera a fost destinsă, desfășurându-se de la început și până la finalul ei, sub semnul fair-play-ului și al prieteniei, competiția luând sfârșit cu tradiționala ciorbă de pește… 

Fiecare echipă aliniată la startul acestei competiții a plătit 200 de lei pentru crearea propriului stand. Cu banii obținuți, Rotary Giurgiu urmează a achiziționa 3 laptop-uri ce vor fi dăruite  unor  tineri elevi din municipiu, cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu posibilități materiale precare. (Jurnal)