badalau-si-beianuFoto: Cu mai puțin de 4 ani în urmă Tică Beianu ( dreapta) era un virulent agent electoral al PSD Giurgiu,  nelipsit din anturajul  președintelui acestei formațiuni politice, Niculae Bădălău (stânga). Se pare că acel moment lumea încă nu l-a uitat… 

Sâmbătă dimineață , 16 aprilie, mulți dintre trecătorii din zona centrală a Municipiului au asistat la o scenă hilară, ce ar trebui să dea mult de gândit politicienilor locali, în special. Trecând pe trotuarul din dreptul magazinului de Mobilă (adiacent  blocului turn), unde se află una din stațiile de microbuze a orașului, s-a declanșat spontan un cor de huiduieli  și de reproșuri venite din partea unor pensionari aflați în așteptarea mijlocului de transport. Cauza? Întâmplător prin acel loc trecea copreședintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu. Acuzele vizau modul în care acesta a gestionat județul în perioada cât a fost președinte al Consiliului județean și mai ales comportamentul acestuia în partidul pe care-l conduce ” la faliment ”-după cum declara unul dintre protestatarii prezenți în ”cor”. Politicianului i s-au mai reproșat o serie de privilegii pe care acesta și le-a creat lui și familiei sale  în toată perioada cât a gestionat destinele acestui județ. 

Crezând că cei aflați în stație au plecat și că reacția acestora fusese o simplă întâmplare Dumitru Beianu  a avut  neinspirata idee de a  se întoarce prin aceeași zonă.  Evident că episodul s-a repetat deși el venea de această dată el venea din partea altor cetățeni, aflați și ei în același loc.

Acest gest vine probabil și ca reacție a ultimei gafe a lui Dumitru Beianu de a-l primi înapoi în partid pe cel care i-a fost cândva șef și cu care s-a certat ani de-a rândul , ”bălăcărindu-se” ca la ușa cortului, pe dreptul de proprietate a actualei televiziuni , ”Valahia. Este vorba despre  Lucian Iliescu, proaspăt revenit în PNL Giurgiu, după ce un sezon a fost transferat în tabăra UNPR Giurgiu. Acest  nou transfer s-a produs zilele trecute,  după ce în mai puțin de un an Beianu s-a descotorosit de peste 80% dintre liberalii autentici din Organizație. Altfel spus cetățenii acestui oraș i-au adus aminte copreședintelui PNL Giurgiu că acolo unde scuipi nu mai lingi!

( N.Red. -Spre confirmarea știrii stăm la dispoziție cu martori și cu declarații …)

(Citizen)