Inspectorii Caselor de Asigurări de Sănătate fac verificări în farmaciile din toată ţara ca să vadă dacă le eliberează medicamente compensate şi gratuite pacienţilor cu acest drept. 

Farmaciile vor fi  controlate de inspectorii casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi de reprezentanţii Direcţiei judeţene de sănătate publică. Autorităţile suspectează unele farmacii  din țară că nu le dau pacienţilor medicamentele compensate 100%, ci le sugerează să cumpere  altele  cu aceeaşi substanţă activă, dar la un preţ mai mare. Perioada verificată este iulie – noiembrie 2014. Nu sunt singurele probleme din sistemul timişean de sănătate. Miercuri, au avut loc descinderi la o clinică privată din Timişoara şi la mai multe firme, într-un dosar de decontări fictive. Anchetatorii spun că în perioada iunie 2013 – septembrie 2014, administratorul şi reprezentantul unei clinici ar fi fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Cele două persoane sunt cercetate de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Prejudiciul este estimat la 1.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here