Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  ( S.T.P.F. Dolj) au descoperit într-un autoturism aparţinând unui cetăţean român, 100.000 de ţigarete, pentru care acesta nu a putut prezenta documente de provenienţă.

În data de 12.10.2014, poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului de Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră  Dolj au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.30, lucrătorii  de frontieră  au observat un autoturism staţionat pe marginea drumului, la ieşirea din localitatea Poiana Mare, în care se aflau două persoane. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că autovehiculul aparţine cetăţeanului român Ion C., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj.  În urma controlului maşinii , poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 100.000 de ţigarete, fără marcaje fiscale, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă. Poliţiştii de frontieră doljeni au ridicat întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 50.000 de lei, iar autoturismul în care acestea se aflau, a fost indisponibilizat.

Totodată  au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, faptă prevăzută de Codul fiscal. În continuare, poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi specifice pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.