Constatând cantitățile mari de zăpadă căzute în câteva zile pe străzile orașului, municipalitatea solicită giurgiuvenilor, printr-un comunicat, să dea dovadă de spirit civic. 

Consiliul Local al Municipiului Giurgiu, prin Biroul pentru Situaţii de Urgenţă,  le pune în vedere locuitorilor municipiului că, potrivit prevederilor art. 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale: cetăţenii au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilului în care locuiesc şi de a păstra curăţenia pe partea carosabilă a străzii, pe porţiunea din dreptul gospodăriei şi a locurilor de parcare pe care le folosesc.

 Cei care au făcut deja o asemenea operaţiune sunt  sfătuiți să ia toate măsurile pentru a ridica zăpada de pe domeniul public prin apelarea la un utilaj, dar pe cheltuiala proprie!, utilaje  care să transporte zăpada la locul de depozitare indicat de SC Administraţia Domeniului Public şi Privat Giurgiu SA. Locuitorii orașului sunt rugaţi în același timp să îndepărteze ţurţurii formaţi în urma topirii zăpezii, ei reprezentând un pericol evident pentru trecători în situaţia în care streaşina caselor se află la stradă. Nerespectarea obligaţiilor prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 21/2002 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, după caz.

În mod ciudat și de neînțeles pentru noi, în a doua parte a  acestui comunicat,  giurgiuvenii sunt somați să nu scoată zăpada din curte, pentru a o depozita pe domeniul public. Dacă solicitarea de a ieși în mod  voluntar la degajarea zăpezii și îndepărtarea gheții este de bun simț și extrem de necesară, ciudată ni se pare însă pretenția ca cei ce locuiesc la case să se lase condamnați la a rămâne în locuințe până în primăvară, fiind sfătuiți să nu scoată zăpada din curte. Un cetățean informat de această decizie de pe un alt site,  ne-a sunat la redacție observa  faptul că Nimeni nu explică nici  cum se va taxa metrul cub de zăpadă ridicat de utilaje, nici cine va elibera chitanțele pentru acest serviciu, către cine se duc acești bani și ce vor face bătrânii  care nu-și permit să cheltuiască puținii bani pe care îi au pe utilajele indicate să ridice o zăpadă necomandată de ei,  ci căzută din cer? Iată de ce probabil cetățenii s-au și apucat să comenteze faptul că lucrătorii de pe buldoexcavatoare primesc șpagă pentru a li se ridica zăpada de pe stradă sau din fața casei.     Vă redăm mai jos  unul dintre ele, postat pe site-ul publicației noastre, cu câteva zile în urmă, la articolul ”Primăria Giurgiu se luptă cu urgia albă!!!”

teo on 28 ianuarie 2014 at 1:24 pm

Cum era de asteptat, trec utilajele Primariei pe strada vecina(Mereni), fara sa bage in seama mormanele de zapada care blocheaza accesul pe str.Migdalului. Cand il opreste cineva sa-l intrebe pe sofer de ce nu ia si zapada aceea ne raspunde zambind smechereste: “peste 2 ore vine alt utilaj”.
Ne punem intrebarea “oare de ce?”
P.S. Cand scriu asta a venit sotia ca este un baiat la poarta caruia strange bani ptr. Vola care a venit sa ia zapada de pe strada!
Pentru asta platesc impozit din greu Primariei………….
Halal tara! Si mai ales halal PRIMAR

teo on 28 ianuarie 2014 at 1:26 pm

RECTIFICARE
P.S. Cand scriu asta, a venit sotia SA-MI SPUNA ca este un baiat la poarta CARE strange bani ptr. Vola VENITA sa ia zapada de pe strada!

 
   
   
   

1 COMENTARIU

  1. ne roaga sa iesim sa dam zapada din jurul blocurilor si a parcarilor si dupa ce o dam sa trecem pe la finante sa lasm acola bani pentru munca depusa in loc sa faca primaria curatenie si-a ales prost firma de dezepezire dar acum e prea tirziu sa se verifice cine e patron la aceasta firma si apoi mai vorbim dupa ce faceti cercetari la aceasta firma e jalnic printre blocuri /parcari inclusiv orasu e curat pa artere principale restu nu exista am fost iarasi surprinsi de iarna bani sa vina restu e vorbe in vint

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.