Până la data 16 aprilie firmele responsabile pentru multiplele lucrări neterminate de pe teritoriul municipiul nostru vor fi obligate să le finalizeze, pentru ca oraşul să nu mai arate ca un şantier arheologic.

Proiectele demarate pentru schimbarea, modernizarea instalaţiilor de apă şi canalizare cât şi şi cel pentru branşamentul locuinţelor din municipiu, la gaze, au transformat oraşul  într-un mare şantier. Odată cu schimbarea vremii, lucrările începute în vară au fost sistate, creând extrem de multe neplăceri cetăţenilor. La ultima şedinţă a Consiliului local Giurgiu,  s-au hotărât noi reguli pentru  firmele care lucrează pe domeniul public, în scopul evitării unor astfel de situaţii. “Conform acestora orice zi de întârziere şi de nerespectare a contractului încheiat, aduce cu sine penalităţi, aşa că în data de 17 aprilie echipa tehnică a Primăriei Giurgiu va controla fiecare lucrare începută” ne declara viceprimarul municipiului, Alexandru Vladu. Între timp viceprimarul a aprobat repararea provizorie a carosabilului în cartierul “Rudari”, dar după ce gaura din carosabil a fost betonată, suporturile de semnalizare lăsate la faţa locului au fost furate peste noapte, iar conducătorii auto au trecut peste lucrarea proaspăt realizată. Astfel toată lucrarea  realizată  s-a dovedit a fi în zadar deoarece în câteva ore gaura din carosabil a reapărut!

Un alt proiect al Primăriei noastre, deja aprobat, va fi scos la licitaţie la sfârşitul lunii martie. El constă în refacerea carosabilului pe şoseaua Bucureşti, începând din dreptul Spitalului judeţean şi până în centrul municipiului, adiacent Turnului cu ceasornic, urmând ca ea să se extindă spre Piaţa Centrală, pe şoseaua Oinac până în dreptul fostului abator. În proiectul ce urmează a fi realizat aici vor exista, aşa cum am mai amintit şi cu alte ocazii, şi două sensuri giratorii: unul în zona fostei spălătorii chimice de pe şoseaua Oinac, iar al doilea aflat la intersecţia şoselei Oinac cu şoseaua Mihai Bravu. Viceprimarul ne mai declara că este optimist în privinţa realizării acestui proiect, până la începutul iernii 2013-2014.

Carina Basescu