Cu puţin timp în urmă, în cadrul unei discuţii purtate cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Tudorel Ţone, acesta ne mărturisea faptul că instituţia în echipa de conducere a căreia se află, a obţinut o serie de finanţări cu fonduri europene, de mai mult de 12 milioane de euro. „Am câştigat un proiect de asfaltare a Drumului Judeţean care leagă comuna Răsuceni de municipiul nostru, în valoare de peste şapte milioane de euro, a cărui derulare va începe în cursul lunii iulie.

De asemenea, s-a mai primit aprobare pentru proiectul de construire a Centrului de Comandă pentru Situaţii de Urgenţă, în municipiul nostru, construcţie ce va fi făcută „în oglindă” cu cea similară din Bulgaria şi care va costa circa patru milioane de euro. Nu în ultimul rând, aş vrea să menţionez şi proiectul în valoare de peste 1,5 milioane de euro, pentru modernizarea Bălţii Comana, proiect a cărui derulare va începe până cel mai târziu la debutul lunii iunie”.

Tot vicepreşedintele CJ Giurgiu ne mai preciza că, urmare a demarării proiectului legat de construirea unui aeroport la Adunaţii Copăceni, firma a depus deja cererea pentru obţinerea avizelor din partea Consiliului Judeţean. „Pentru această importantă investiţie legată de judeţul nostru, la această dată se lucrează la un proiect, cu privire la realizarea unei linii de „metrou de suprafaţă”, similar celei din Viena, care să lege aeroportul de municipiul nostru. Acest proiect este ideea preşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, şi mi-a împărtăşit-o în decursul unei vizite în oraşul Ruse”. De asemenea, Tudorel Ţone a mai precizat că, în cel mai scurt timp, vor demara lucrările comisiei de selecţie româno-bulgare, comisie ce va analiza fiecare proiect depus de cele două ţări pentru dezvoltarea comună a zonei Dunării.

La această sesiune a fost depus un proiect pentru asfaltarea Drumului Judeţean care leagă comuna Izvoru de municipiu, proiectul având mari şanse de a obţine finanţarea. „Cu regret spun că am pierdut, în această perioadă, şi din motive subiective pe care nu vreau să le comentez acum, posibilitatea de depunere a unui număr mai mare de proiecte pentru modernizarea drumurilor judeţene şi comunale, a căror sumă totală ar fi ajuns la aproape 20 de milioane de euro”, a mai ţinut să precizeze Tudorel Ţone.

D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here