După ce, în urmă cu circa două luni, asupra lui Tudorel Ţone plana pericolul excluderii din organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat, pe motiv că avusese „tupeul” de a candida împotriva finului lui Marian Vanghelie, Adrian Popescu, o altă persoană care nu ia poziţia ghiocelului în partid, Marian Măroiu, se vede ameninţat cu excluderea. De fapt, la acesta din urmă chiar s-a produs acest lucru, după cum vă informam în ediţia trecută a publicaţiei noastre.

Doar că ceea ce se anunţa a fi o şedinţă de consiliu cu adevărat ordinară, fără evenimente care ar fi ridicat tensiunea celor care suferă de aşa ceva, s-a dovedit a fi, în cele din urmă, una dintre cele mai aprinse de până acum. Iritat, pesemne, de faptul că Marian Măroiu ocupa încă scaunul de consilier local, dar şi de faptul că nu a fost pus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care să vizeze „clarificarea” situaţiei acestuia, Emil Vucă, noul „lider” al social-democraţilor din Consiliul local, a înaintat primarului Lucian Iliescu o interpelare prin care solicita excluderea „pe loc” a lui Marian Măroiu din Consiliul local şi constatarea calităţii de consilier local a următorului aflat pe listă, doctorul Ladislau Pick. De asemenea, Emil Vucă a solicitat răspuns scris şi oral la interpelarea adresată edilului, dar depusă în faţa secretarului Petre Roşu. De aceea, primarul Lucian Iliescu a delegat răspunsul către acesta din urmă, lucru care l-a nemulţumit pe cititorul interpelării. Din această cauză, se pare, toţi consilierii locali ai Partidului Social Democrat prezenţi la şedinţă (Emil Vucă, Nicolae Barbu, Liliana Sima, Lia Măcelaru şi preşedintele de şedinţă Cristian Ştenghel) s-au ridicat, părăsind sala de şedinţă. „Considerăm că orice vot acordat de Marian Măroiu în cadrul acestei şedinţe este lovit de nulitate, iar dacă nu am primit răspunsul dorit, aşa înţelegem noi să protestăm”, a mai spus, înainte de a părăsi sala, Emil Vucă.

După plecarea celor cinci, atât primarul Lucian Iliescu, cât şi secretarul municipiului, Petre Roşu, au clarificat motivul pentru care pe ordinea de zi nu a fost inclus niciun proiect de hotărâre cu privire la situaţia creată în organizaţia muncipală a PSD, dar şi în cadrul Consiliului local.

„Adresa care ne-a fost înaintată face parte din alte încercări ale colegilor domnului Măroiu de a-l scoate inclusiv din activitatea profesională”, declara Lucian Iliescu. „Nu noi suntem cei care trebuie să hotărâm, acum, pentru că aşa au vrut domnii consilieri care au şi plecat. Am fi făcut o nedreptate faţă de acest om, pentru că decizia noastră se va lua numai după ce există nişte sentinţe definitive şi irevocabile.

Cei de la PSD nu au procedat corect, nici atunci când l-au „judecat” pe Măroiu, pentru că nu i-au dat posibilitatea de a se apăra. „Procesul” lui s-a judecat atunci când omul îşi făcea concediul, fără ca măcar să fi fost anunţat că i s-ar pregăti ceva! Războiul lor, al celor din PSD Giurgiu, nu se va încheia aici. Am informaţii clare unde vor să ajungă şi ce mai vor să facă! Cu asemenea oameni, ca cei de azi, eu nu pot face niciun fel de alianţă, iar dacă Ponta şi Dragne nu ştiu care este situaţia de fapt în PSD, şi dacă nu scapă de Vanghelie, partidul ăsta o să moară! Cât despre gestul lor de a pleca din sală, acesta demonstrează respectul pe care îl poartă cei cinci alegătorilor din acest oraş!”, a încheiat primarul Lucian Iliescu.

La rândul său, secretarul municipiului, Petre Roşu, afirma: „Nu puteam lua o decizie, pentru că, imediat după ce am primit adresa din partea PSD prin care eram înştiinţaţi că Marian Măroiu nu mai are calitatea de membru al acestui partid, i-am solicitat persoanei în cauză să clarifice calitatea pe care o deţine. Avem aici o adeverinţă prin care suntem înştiinţaţi că Marian Măroiu este membru în Consiliul Naţional al PSD, ori nu poţi fi membru al unui asemenea for dacă nu eşti şi membru al partidului respectiv. Până la o decizie irevocabilă şi definitivă a Comisiei de Arbitraj, căreia i s-a adresat Marian Măroiu, acesta are, în continuare, calitatea de consilier local, oricât le-ar conveni sau nu colegilor domniei sale”, a declarat secretarul municipiului.

La terminarea şedinţei, Marian Măroiu a declarat, în exclusivitate pentru „Jurnal giurgiuvean”: „Mă aşteptam şi nu prea la gestul colegilor mei de partid. Dar aşa se întâmplă atunci când o persoană este un ghimpe pentru cei de lângă ea, iar eu exact asta sunt pentru Adrian Popescu.

Şi mai este o problemă: eu am afirmat, făţiş sau nu, că nu sunt de acord cu acest individ la conducerea organizaţiei judeţene, şi de aceea l-am şi votat pe Tudorel Ţone la funcţia de preşedinte al acesteia. Cât despre faptul că aş fi votat altfel decât a spus partidul, nu mai suntem pe vremea PCR, când nu puteai să decizi pentru un lucru bun, pentru că nu voia „şeful”. Acel motiv a fost şi este praf în ochi”, a mai spus Marian Măroiu.

D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here