Şedinţa Consiliului Local Giurgiu din data de 27 septembrie a avut o ordine de zi stufoasă, fiind alcătuită din nu mai puţin de 32 de puncte. Cu toate acestea, cu o singură excepţie, ce vizează căldura din apartamentele giurgiuvenilor, subiect la care ne-am referit pe larg într-un articol separat, lucrările sale au decurs în bune condiţiuni. Consilierii USL şi PP-DD, aflaţi în număr egal, câte zece de fiecare tabără, şi rămaşi fără posibilitatea de a mai fi contraţi de independentul Cosmin Georgescu, au votat, fără prea multe rezerve, proiectele aflate pe ordinea de zi.  Menţionăm că din luna septembrie Consiliul local  funcţionează cu doar 20 de consilieri, deoarece Cosmin Georgescu a demisionat, iar consilierii au aprobat vacantarea postului său. Toţi consilierii locali s-au dovedit a fi înţelegători, şi au aprobat acordarea la finele trimestrului trei a mai multor ajutoare financiare, după cum urmează: 4.000 de lei pentru Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog; 8.000 de lei pentru Asociaţia „Licurici”; 4.100 de lei pentru Asociaţia Clubul Pensionarilor; 4.100 de lei pentru Sindicatul Pensionarilor; 1.000 de lei Parohiei Bunavestire pentru proiectul  educaţional „Priveşte viaţa cu alţi ochi”; 20.000 de lei Bisericii „Sfântul Pantelimon şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din incinta Spitalului Judeţean Giurgiu; 5.000 de lei Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere-Organizaţia judeţeană Giurgiu; 5.000 de lei Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI-Filiala Giurgiu; 4.000 de lei doamnei Bulacu Anghelina şi 4.000 de lei domnului Miertoiu Florin Ilarion. În schimb, consilierii locali nu au fost de acord cu solicitarea lui Manolache Stan şi nu i-au aprobat acordarea unui sprijin de 4.000 de lei.

Atac la Biserică şi Episcopie

La acest capitol al ajutoarelor financiare, votate fără rezerve, discuţii contradictorii au fost la momentul acordării ajutoarelor financiare către biserici. Aici, consilierul USL Ionel Dinu, a precizat că: „Sunt un bun creştin, şi sunt de acord şi votez pentru acordarea lor, dar doresc să subliniez clar că pe viitor aceste ajutoare financiare trebuiesc acordate cu mai multă atenţie. Cunosc foarte bine toate religiile, chiar am un master în acest domeniu, multe biserici se implică în acţiuni sociale, fac şcoli şi grădiniţe etc. La Giurgiu, Episcopia şi Prea Sfinţia Sa Episcopul Ambrozie nu au construit o şcoală sau o grădiniţă, cum se construieşte în alte judeţe.

Bisericile ar trebui să nu mai stea cu mâna întinsă la Consiliul Local sau la Consiliul Judeţean. Bisericile din Germania, Finlanda, Norvegia, Danemarca etc, se implică în multe acţiuni sociale. La Giurgiu, Episcopul stă pe munţi de bani şi nu se implică în nimic! Chiar dacă Biserica se va pune împotriva mea, pe viitor nu voi mai vota astfel de ajutoare”. Faţă de această inedită situaţie primarul Nicolae Barbu, a precizat că: „La demisolul bisericii din curtea spitalului este un Centru social  de zi care alocă hrană persoanelor cu handicap, acelaşi lucru îl face şi cealaltă biserică. Biserica se poate implica în acţiuni sociale, totul depinde de păstorul ei!” Şi …în urma acestor precizării, toţi consilierii locali au aprobat ajutoarele financiare adresate bisericilor, inclusiv Ionel Dinu.

Heliade CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here