Congresul Extraordinar al PSD de sâmbătă, de la Sala Palatului a a ales o nouă echipă pentru liderul partidului, Liviu Dragnea. Peste 3.000 de delegați social-democrați și-au exprimat votul și au decis că premierul Viorica Dăncilă va fi președintele executiv al partidului. Congresul a mai ales secretarul general, în persoana lui Marian Neacșu, care își menține postul în partid și cele 16 posturi de vicepreședinte, opt bărbați și opt femei, aleși pe regiuni de dezvoltare.

”Aceste funcții înseamnă o oportunitate de a munci mai mult pentru partid. Avem un guvern nou și un program de guvernare care trebuie pus în aplicare. Am convenit un set de acțiuni care pot să schimbe România în bine”, a spus Dragnea, în discursul de final.

Viorica Dăncilă a devenit președinte executiv al PSD; Congresul Extraordinar a votat noua echipă a lui Liviu Dragnea, după un maraton de peste șase ore.

Pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD şi-au depus candidatura premierul Viorica Dăncilă, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ulterior, în timpul desfăşurării lucrărilor Congresului, Andronescu şi Bănicioiu s-au retras din cursă.

Noua conducere a PSD, aleasă la Congresul Extraordinar, este:

Președinte executiv: Viorica Dăncilă

Secretar general: Marian Neacșu

Regiunea Bucureşti-Ilfov: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă

Regiunea Sud-Vest: Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu

Regiunea Muntenia: Carmen Dan și Adrian Ţuţuianu

Regiunea de Sud-Est: Mirela Furtună şi Marian Oprişan

Regiunea Nord-Est: Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase

Regiunea Nord-Vest: Doina Pană şi Gabriel Zetea

Regiunea Vest: Natalia Intotero şi Mihai Fifor

Regiunea Centru: Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif