Chiar daca piata muncii trece printr-o criză de proporții, peste jumătate dintre angajații români preferă să accepte un loc de muncă mai prost plătit, dar care le poate oferi mai mult timp liber.

Meseriașii din România au plecat peste hotare să câștige bani, iar patronii  caută cu disperare personal calificat, pentru că tot mai mulți dintre cei rămași în țară vor să stea mai mult în repaus.

Companiile , în ciuda salariilor oferite, constată din sondaje că 55% dintre romani spun că sunt dispusi să accepte un loc de muncă mai prost platit, dar de pe urma caruia beneficiaza de  mult timp liber.

Este concluzia unui studiu efectuat de Hunters, divizie a companiei de cercetare Unlock Market Research. Peste 65% dintre respondenti sustin ca nu mai vor sa lucreze peste program sau in weekend si simt ca ziua este prea scurta pentru ceea ce vor sa faca, 37% isi limiteaza timpul petrecut pe internet sau pe telefonul mobil, inchizandu-le dupa-amiaza si in weekend-uri, 7 din 10 simt ca ii afecteaza consumul de tehnologie, iar 61% dintre subiecti vor sa petreaca cat mai mult timp cu apropiatii sau sa se relaxeze in natura.  Pe de alta parte, 3 din 10 romani fac voluntariat în mod activ pentru cauze sociale sau de mediu, fara să fie constrânsi, iar 41% dintre romani considera că identitatea naționala a câstigat în reputatie (nu le mai este rușine că sunt romani) și că Romania a inceput sa conteze pe harta lumii.

 

 (surse : National)