646x404Tot mai des femei și bărbați deopotrivă, din municipiu,  sunt prinși furând tot felul de lucruri din magazine. De cele mai multe ori hoții pretextează lipsa de bani. Sunt și cazuri însă în  care autorii  furturilor se urcă pe mătură ca  cel din rândurile de mai jos…

Așa se face că în ziua de 2 decembrie, în jurul orei 15.30, o patrulă de polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban de la Poliția Municipiului Giurgiu l-a surprins în flagrant pe A. G., un bărbat de 41 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce  ascundea sub haine o sticlă de whisky de 0,70 l, în valoare de 72,99 lei, din incinta unui supermarket din municipiul Giurgiu. Omul se pare că avea gusturi alese și nu servea decât marfă americană!

În timpul cercetărilor efectuate  polițiștii  au mai avut o surpriză! Omul mai ”ciordise” din magazinul aceleiași societăți comerciale, în cursul aceleași zile, în jurul orei 12.30, o altă sticlă de whisky,  tot  de 0,70 l,  în valoare de 72,99 lei!

Ce-a zis omul: – Frate, dacă ăștia nu m-au prins când încă eram treaz, acum când sunt deja încins, cu siguranță că nu au nicio șansă! Așa că hai să mai încerc o dată !

Se vede treaba că tare îi plăcuse giurgiuveanului băutura cu gust de ploșnițe, de-a mai riscat  el, o dată…  Dar băutura a fost ca un Kinder cu surprize, iar  acum polițiștii de la Poliția Municipiului Giurgiu i-au întocmit un dosar penal în care este cercetat  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Că vorba aia, obrazul subțire (al hoțului!), cu dosare penale se ține!

(Jean Valjean)