img_20160908_155241    În această săptămână, înaintea începerii noului an şcolar, preşedinta Asociației ATITUDINEA CIVICĂ- IANCU Mariana din GIURGIU,  a donat ghiozdane şi rechizite şcolare unor copii defavorizaţi social, cu risc de abandon şcolar,  elevi ai  Şcolii gimnaziale numărul 3 din comuna Comana, judeţul Giurgiu.

De asemenea, preşedinta asociaţiei, conf. univ. dr. Mariana Iancu,a purtat convorbiri individuale şi de grup cu copiii şi părinţii prezenţi, de conştientizare  cu privire la importanţa educaţiei în dezvoltarea personalităţii şi profesionalizării, alături de o binevenită  consiliere psihopedagogică. Toate acţiunile s-au desfăşurat în cadrul proiectului “NU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din programul Socio-ecucațional pentru copii și tineret al Asociaţiei , pentru anul 2016.

În zilele următoare proiectul se va implementa în municipiul Giurgiu, unde  se  va continua această campanie . Preşedinta Asociaţiei, Mariana Iancu,  va continua seria donațiilor de ghiozdane şi rechizite şcolare precum şi de consiliere psihopedagogică şi consultaţii şcolare gratuite.

Toate acţiunile se desfăşoară – după cum ne declara președinta Asociației – pentru a veni în sprijinul copiilor nevoiaşi, proveniţi din grupuri sociale defavorizate, familii sărace, cu mai mulţi copii, de etnie romă. Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de către membrii Asociaţiei, cadre didactice din  Şcoala Gimnazială nr. 3 – COMANA,  cât și de la şcolile partenere din municipiul Giurgiu ( Şcoala “SAVIN POPESCU”, Şcoala nr. 1 -“SFÂNTUL GHEORGHE”şi Şcoala“Mircea Cel Bătrân)  fiind, în principal, locuitori defavorizaţi social ai Comunei Comana şi ai cartierului “Istru” din Giurgiu.

Asociația face apel prin intermediul publicației noastre  la instituţiile abilitate ale statului să ia serios  problema abandonului şcolar şi să acţioneze cât mai urgent cu un set de măsuri de prevenire a acestuia şi de readucere la şcoală a celor care  din diferite cauze nu mai frecventează cursurile  şcolare.

(Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!