În scopul creşterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor, Ministerul Sănătăţii propune printr-un act normativ accesul la programul social al Guvernului privind compensarea cu 90% pentru medicamentele din sublista B, al pensionarilor cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială, de până la 990 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Această creştere a plafonului de la 900 lei la 990 lei/lună inclusiv, a avut în vedere creşterea cu 10% a valorii punctului de pensie, începând cu data de 1 iulie 2018, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%.

În prezent, programul social cu privire la compensarea cu 90% a medicamentelor din sublista B are drept beneficiari pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari, de până la 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, iar finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate şi în proporţie de 40% din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii.

Începând cu data de 1 iulie 2018, valoarea punctului de pensie a fost majorat cu 10% şi este de 1.100 lei. Tot de la această dată creşte şi plafonul până la care pensionarii primesc medicamente compensate cu 90%, de la 900 la 990 de lei.

La Giurgiu, aproximativ 23.000 de persoane au pensii sub 990 de lei, conform informaţiilor primite de la Casa Judeţeană de Pensii.

(Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.