Ținuta Primei Doamna a României, Carmen Iohannis, purtată la ceremonia în cadrul căreia soţul său, Klaus Iohannis, a depus jurământul pentru funcţia de preşedinte al Statului, a fost intens comentată pe rețele sociale și apoi a devenit un subiect pentru tabloide.

Potrivit wowbiz.ro, soția președintelui a purtat o ținută Tory Burch care a costat 2.200 de ron și după cum spune și creatoarea, este o rochie de vară, din dantelă. Designerul ales de prima doamnă este american și majoritatea rochiilor se găsesc online. Cu privire la rochia primei doamne, jurnalistul Robert Turcescu  a precizat, pe o pagină de socializare, următoarele: ”Așa ce m-am saturat de toți „specialiștii” în modă și dress code care critică rochia Primei Doamne… bleah! Băi, dar de toți fanfaronii agramați care se îmbracă în țoale de firmă ați uitat? Vă sunt simpatici spilcuiții și trend-setter-ii care nu știu să facă acordul între subiect și predicat sau drăgușancele cu silicoane care scriu „miau” de pisică? Ați învățat toate cum e cu little black dress de la Chanel si vă dați specialiste, dar dacă vă pune cineva să scrieți „nu fi proastă” fac pariu că dați search pe Google sa vedeți cu câți „i” se scrie „fi” precedat de negație! A se scuti! Cu un „i”!

P.S. O prefer pe Carmen Iohannis vorbind în engleză sau în germană cu Merkel, chiar și în jeansi, decât pe Nina Iliescu tăcând ca muta la lună, fie ea și „costumată” dupa ultima modă. Am zis!”