tir_uri_nadlac_71341100Şoferii de tiruri care ajung la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse sunt nevoiţi să aştepte ore în şir până trec frontiera spre Bulgaria, deoarece coada se întinde pe o lungime de peste zece kilometri şi ocupă prima bandă a sensului de mers Bucureşti-Giurgiu până în dreptul localităţii Frăteşti.

‘Încă de aseară stau aici, şoferii sunt tot mai nervoşi, claxonează, înjură şi nu mai au răbdare’, a declarat marţi pentru AGERPRES, un şofer de tir din Prahova.

Şi locuitorii satului Remuş, care este despărţit de DN 5, se plâng că nu se pot odihni noaptea din cauza coloanei de tiruri care a staţionat în faţa caselor lor pe tot parcursul nopţii de luni spre marţi şi continuă şi astăzi.

‘Sunt cinci echipaje de poliţie rutieră care fluidizează traficul în municipiul Giurgiu şi pe DN 5, coada de tiruri am înţeles că s-ar fi format pentru că aseară partea bulgară a avut unele probleme cu cântarul care măsoară greutatea tirurilor ce intră în ţară, dar situaţia mai poate fi întâlnită şi în următoarea perioadă deoarece se lucrează la reabilitarea Podului Prietenia în partea română şi lucrările sunt de durată’, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Poliţiei Giurgiu, Cristian Şuţă.

‘Din câte ne-au comunicat bulgarii, aceştia au avut probleme, unele defecţiuni la sistemul tehnic şi de aceea este coada de tiruri, dar acum s-a rezolvat situaţia şi autorităţile lucrează pentru fluidizarea circulaţiei’, a declarat marţi şi purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Alexandra Popescu.

Potrivit autorităţilor, lucrările de reabilitare la Podul Prieteniei vor dura aproape tot parcursul acestui an.

AGERPRES