Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras, în şedinţa de marţi 15 ianuarie , cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV. Datorită acestui lucru postul controlat de Dan Diaconescu nu va mai putea emite.

Mulţi dintre giurgiuveni au crezut că este vorba despre aceleaşi certuri între operatorii de cablu atunci când de ieri nu au mai putut recepţiona postul OTV. Prezenţa vedetei postului, Dan Diaconescu în ultimile zile la alte televiziuni concurente nu dăduseră nimic de bănuit în acest sens. Iată însă că CNA-ul s-a simţit obligat să facă un comunicat explicând cauza ridicării dreptului OTV de a mai transmite. Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept abia pe data 28 martie 2013, a fost retrasă însă mai devreme la propunerea Laurei Georgescu, preşedinte al CNA, cu unanimitate de voturi.  Licenţa OTV a fost retrasă, conform comunicatului,  din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, pe parcursul anilor 2009, 2010, 2011 şi 2012.    Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera „d” din Legea Audiovizualului, „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”. De precizat că asociaţii societăţii Ocram Televiziune SRL sunt Dan Diaconescu , asociat principal , cu 80,1% şi GMG Media Box SA cu 19,9%.

Potrivit  CNA, Consiliul a aplicat societăţii Ocram Televiziune SRL, în anul 2009, un număr de 31 de amenzi, în cuantum total de 395.000 de lei, în anul 2010 – 6 amenzi, în cuantum total de 85.000 de lei, în 2011 – 13 amenzi, în cuantum de 440.000 de lei, iar în 2012 (până la data de 28 martie 2012, data intrării în insolvenţă), un număr de  2 amenzi, în cuantum de 250.000 de lei. Ultimile  două amenzi au fost contestate în instanţă.  Potrivit Laurei Georgescu, decizia CNA trebuie pusă în aplicare imediat ce este primită oficial de reprezentanţii OTV! De precizat că alături de OTV şi România Tv, Realitatea Tv, TVR, Prima Tv, Money Channel, B1 TV plus, postul de radio Kiss FM, primiseră ultimatum cu câteva zile în urmă, de la CNA, din acela,i motiv : neprezentarea unor dovezi privind plata amenzilor .

(Jurnal Press)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here