Poate cel mai mare miting organizat în România în ultimii 20 de ani s-a dovedit a fi şi cel mai paşnic de până acum. Mitingul care a strâns, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, peste 50.000 de oameni, a fost organizat de cele cinci mari confederaţii sindicale din ţara noastră, iar motivul organizării acestuia a fost legat de recentul anunţ făcut de preşedintele Traian Băsescu, cu privire la diminuarea salariilor bugetarilor cu 25 de procente, respectiv a pensiilor şi ajutoarelor de şomaj cu 15 procente. Din Giurgiu, la acest miting, s-au deplasat circa o mie de persoane, reprezentanţi ai bugetarilor, dar şi câţiva pensionari. Astfel, Cartel Alfa a fost reprezentat de 100 de delegaţi de la Direcţia de Protecţia Copilului şi 30 de la OCPI, Sed Lex, de 100 de sindicalişti din Direcţia de Finanţe şi 40 de la Consiliul Judeţean, Sindicatul SANITAS – 20 de membri, Sindicatul din Poliţie şi Poliţia de Frontieră – 180 de persoane, FSLI – 50 de persoane, FEN – 200 de persoane, iar Blocul Naţional Sindical – 20 sindicalişti de la poştă şi 50 de la CFR.

„Atmosfera a fost emoţionantă, discursurile de bun-simţ, iar participanţii extrem de bine organizaţi şi de paşnici”, ne declara, la scurt timp de la întoarcerea de la mitingul din Capitală, preşedinta Sindicatului Sanitas – filiala Giurgiu, Aurelia Grosu. „Noi am plecat, din partea sindicatului nostru, circa 50 de persoane, dar ni s-au alăturat pe drum alte autocare şi microbuze, cu reprezentanţi ai tuturor bugetarilor, astfel că acolo am ajuns circa o mie de giurgiuveni, care ne-am strigat nemulţumirea. Cât despre eventuale instigări, tare aş fi curioasă să ştiu şi eu dacă ar fi putut exista asemenea persoane, pentru că în Piaţă nu am fost decât noi, sindicaliştii, şi fiecare ne cunoşteam oamenii cu care am venit”, a încheiat Aurelia Grosu.

La rândul ei, lidera Sindicatului angajaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Giurgiu, Paula Mărculescu, ne declara:

„Ne-am deplasat, numai din cadrul DGASPC Giurgiu, 200 de persoane, toţi nemulţumiţi de situaţia în care ne aflăm. Am demonstrat cu calm, şi ne-am cerut doar drepturile noastre. Cât despre faptul că premierul a afirmat, după miting, că doar îşi asumă în faţa Parlamentului, pachetul de măsuri, mă face să cred că suntem conduşi de nişte incompetenţi, care nu sunt în stare să gestioneze o situaţie de criză”.

Cum nu s-a obţinut o soluţie concretă, iar guvernanţii rămân fermi pe poziţie în ceea ce priveşte măsurile, sindicaliştii sunt decişi ca, pe data de 31 mai, să declanşeze greva generală. „Problema este că atunci nimeni nu va mai putea să mai ţină lumea în frâu, iar dacă s-ar organiza un alt miting, mai mult ca sigur că oamenii îşi vor pierde cumpătul, pentru că ne-a ajuns cuţitul la os”, a mai precizat liderul Sanitas Giurgiu, Aurelia Grosu.

D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here