protest-politiaCirca trei mii de  politisti protesteaza astăzi, 25 martie, în fata Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor.

„Vreau sa fiu platit corect, dupa volumul de munca pe care il depun. Adica fie vara, fie iarna, eu stau pe strada si muncesc. Ei stau in scaunele lor, la caldurica, n-au nicio problema. Au salarii de mii de euro si noi stam pe cateva sute de lei. Cerem ca salariile noastre sa fie marite cu peste 100%, asa cum a promis doamna ministru. Sa fie dublate. Am auzit ca a promis si ca isi da demisia daca legea salarizarii unitare nu intra in vigoare. Cu toate ca mi-as dori sa-si dea demisia, de fapt sa plece tot Guvernul, sper sa nu fie asta motivul pentru care sa plece doamna ministru, a declarat un politist de la Brigada Rutiera”, a declarat unul dintre politisti.
El a spus ca va iesi sa protesteze in strada, alaturi de colegii sai, pana cand vor fi „vazuti”. Participantii la protest au cantat imnul national ”Desteapta-te romane!”. Ei au tinut si un moment de reculegere in memoria politistilor cazuti la datorie. Organizatorii protestului au amplasat si scena, de pe care Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC), le-a vorbit protestatarilor.

”La baza societatii stau trei mari piloni: ordinea publica, educatia si sanatatea, in aceasta ordine. Statul roman trebuie sa isi asume, sa inteleaga ca noi ne-am asumat un razboi cu infractionalitatea, dar trebuie sa fim rasplatiti pe masura”, a spus Coarna.

(Jurnal)