Pentru a se încadra în termenul impus de Guvern pentru disponibilizările de personal, Consiliul Judeţean Giurgiu s-a întrunit vineri, 13 aprilie, într-o şedinţă extraordinară. Aproximativ jumătate din punctele înscrise pe ordinea de zi a acestei şedinţe au vizat reduceri de personal, atât în aparatul propriu de specialitate, cât şi în direcţiile şi instituţiile subordonate. Astfel, per total, 158 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, cea mai mare parte a acestora – 44 – provenind din aparatul propriu. La Direcţia Judeţeană de Dezvoltare Rurală au fost reduse 18 funcţii, la Biblioteca Judeţeană – 8, în timp ce la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu ştatul de funcţii a fost redus de la 49 la 32 de angajaţi. Nu au scăpat de disponibilizări nici angajaţii Centrului de Afaceri Transfrontalier ”Danubius”, unde s-au redus 2 posturi, nici cei ai Direcţiei Judeţene de Transport, unde s-au redus 16 posturi. Restructurări s-au făcut şi la Muzeul Judeţean, unde, din 48 de posturi, au rămas doar 37, dar şi la Teatrul Valah, unde au fost ”tăiate” 21 de posturi. Camera Agricolă Giurgiu a rămas cu 16 angajaţi, iar la Direcţia de Evidenţă a Persoanei s-au redus 15 posturi. Despre desfăşurarea şedinţei extraordinare de vineri, 13 august şi despre celelalte puncte aflate pe ordinea de zi vom reveni cu amănunte, pe larg, în ediţia viitoare a săptămânalului nostru.

Cristina MOISE

2 COMENTARII

  1. la teatru s-a taiat cel mai tare ,asa ca sa ii usture pe cei care au crezut ca meseriei lor i se va acorda importanta cuvenita.oricum, domnul ales al cj are o problema cu actorii din giurgiu,nu este la prima incercare de strangulare a identitatii teatrului valah.pacat ca un giurgiuvean gandeste si procedeaza astfel.

  2. la teatre, se taie cu derogare de la articolul 5, aliniatul 8 din Ordonanţa de Guvern 21/2007 („Legea teatrelor”). articol zice că statutul „de repertoriu” sau „de proiect” al unei instituţii de spectacol se stabileşte prin votul majorităţii calificate a Consiliului Local sau Judeţean ; derogarea înseamnă că e nevoie doar de votul majorităţii celor prezenţi la şedinţa în cauză.deci cine a decis sa transforme teatrul?majoritatea consilierilor care au participat la sedinta.bravo,domnilor,faceti un bine orasului,bravo!cand e sedinta pentru schimbarea din teatru de proiect in cazino?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here