12650887_206147173072010_9161582793577233964_nScriam cu aproximativ două săptămâni în urmă despre sfârșitul dramatic al unui tânăr din satul Braniștea, (județul Giurgiu) , decedat în urma unui infarct , cauzele morții conducând spre ideea de suprasolicitare la locul de muncă. Revenim asupra cazului tânărului șofer de tir Florin Dobra, pentru a face câteva precizări care să întărească nu numai incompetența, dar și lipsa de orice strop de omenie din partea reprezentanților firmei de transport internațional de mărfuri la care era angajat tânărul.

Contactată telefonic de jurnaliștii publicației noastre pentru a afla dacă cineva din partea acestei firme a oferit vreun sprijin financiar pentru înmormântare sau pentru copiii lăsați în urmă de Florin, soția acestuia ne-a declarat că nu a primit decât suma de 26 milioane de lei vechi, pe care orice firmă este obligată să o acorde în caz de deces, și care, oricum, a fost insuficientă cheltuielilor de înmormântare. În rest, nici măcar o coroană de flori sau vreun telefon nu am primit… să se intereseze totuși de soarta familiei… Eu am rămas singură, cu 2 copii mici… Nu le-a păsat și nici nu o să le pese! – ne-a  spus, îndurerată, soția lui Florin.

Tot rudele tânărului ne-au mai precizat că de curând, un alt tânăr, tot din satul Braniștea, angajat de numai o lună de zile la aceeași firmă, s-a simțit rău în timp ce conducea tirul, într-o localitate din  Franța. După ce a fost internat la un spital din România, medicii   l-au externat, avertizându-l să nu-și mai suprasolicite organismul și să nu mai facă excese de cofeină. Între timp  tânărul a decis să demisioneze și să revină acasă, pentru a nu i se întâmpla vreo nenorocire așa cum a pățit consăteanul său, Florin Dobra.

Vom reveni asupra acestui caz de-a dreptul revoltător, în edițiile viitoare ale publicației ”Jurnal giurgiuvean”, cu un interviu pe care tânărul menționat în rândurile de mai sus ne-a promis că ni-l va oferi, dar și cu date din fișa medicală a lui Florin Dobra, emisă înainte de angajare, alături de prevederile din contractul de muncă al acestuia, contract semnat la momentul angajării la firma italiană de transport internațional de mărfuri ”Transmec Group”.

 (Teodora NICOLAU)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here