default

  În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Giurgiu, desfășurată joi, 3 decembrie, pe ordinea de zi s-a aflat, printre altele, și Proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a calității de consilier județean, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, a domnului Cuc Alexandru Răzvan, membru al Partidului Social Democrat și declarării vacante a locului ocupat de acesta, în condițiile în care Răzvan Cuc a fost recent   numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, devenind incompatibil  funcției de consilier județean. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către toți cei 28 de consilieri prezenți.

            Validarea mandatului supleantului lui Răzvan Cuc, în urma rezultatului voturilor  exprimate de Comisia de validare, a fost aprobată cu 3 voturi pentru și două  împotrivă. Această validare a generat însă discuții aprinse între consilieri, referitoare la apartenența politică a celui care urmează să îl înlocuiască pe Răzvan Cuc ,  fie  de la PPDD sau de la PSD?

            În cele din urmă, disputa a fost tranșată de secretarul județului, Florian Dinu, care a explicat că supleantul lui Răzvan Cuc, conform Legii administrației publice locale, trebuie să fie de pe lista PSD, citând din  Articolul 33 din Legea 215 : Legea nu se referă la supleantul pe lista partidului pe care a candidat cel căruia i-a încetat mandatul, ci vorbim despre partidul la care era cel căruia i-a încetat mandatul. Apreciez, în aceste condiții, că sunt îndeplinite condițiile legale, și consider legal și normal ca cel care urmează a fi validat să fie supleantul de pe lista PSD,  a mai precizat  secretarul Florian Dinu.  

În aceste condiții, următorul pe lista social-democraților a fost desemnat  Gheorghiță Mihai.  Președintele C.J., Vasile Mustățea a decis însă, ca în lipsa unei majorități legale (14 voturi pentru, 13 împotrivă și 1 abținere – din 28 de consilieri prezenți), să se amâne această validare până la următoarea ședință extraordinară.

(Teodora NICOLAU)