default

  În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Giurgiu, desfășurată joi, 3 decembrie, pe ordinea de zi s-a aflat, printre altele, și Proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a calității de consilier județean, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, a domnului Cuc Alexandru Răzvan, membru al Partidului Social Democrat și declarării vacante a locului ocupat de acesta, în condițiile în care Răzvan Cuc a fost recent   numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, devenind incompatibil  funcției de consilier județean. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către toți cei 28 de consilieri prezenți.

            Validarea mandatului supleantului lui Răzvan Cuc, în urma rezultatului voturilor  exprimate de Comisia de validare, a fost aprobată cu 3 voturi pentru și două  împotrivă. Această validare a generat însă discuții aprinse între consilieri, referitoare la apartenența politică a celui care urmează să îl înlocuiască pe Răzvan Cuc ,  fie  de la PPDD sau de la PSD?

            În cele din urmă, disputa a fost tranșată de secretarul județului, Florian Dinu, care a explicat că supleantul lui Răzvan Cuc, conform Legii administrației publice locale, trebuie să fie de pe lista PSD, citând din  Articolul 33 din Legea 215 : Legea nu se referă la supleantul pe lista partidului pe care a candidat cel căruia i-a încetat mandatul, ci vorbim despre partidul la care era cel căruia i-a încetat mandatul. Apreciez, în aceste condiții, că sunt îndeplinite condițiile legale, și consider legal și normal ca cel care urmează a fi validat să fie supleantul de pe lista PSD,  a mai precizat  secretarul Florian Dinu.  

În aceste condiții, următorul pe lista social-democraților a fost desemnat  Gheorghiță Mihai.  Președintele C.J., Vasile Mustățea a decis însă, ca în lipsa unei majorități legale (14 voturi pentru, 13 împotrivă și 1 abținere – din 28 de consilieri prezenți), să se amâne această validare până la următoarea ședință extraordinară.

(Teodora NICOLAU)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.