DSC00166

FOTO: Lilianei STERE din comuna Hotarele , Moș Crăciun i l-a adus pe Mihai Cristian, un băiețel de 3 Kg. Să îi trăiască!

 

Pentru trei familii din județul Giurgiu, Crăciunul din acest an a reprezentat un motiv în plus de bucurie, deoarece în această zi, tot atâția prunci au venit pe lume.

        Potrivit declarației șefului secției Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, dr. Gheorghe Samoilă, pentru publicația noastră, mai întâi, în noaptea de Crăciun, la ora 1.30, o mămică a născut o fetiță perfect sănătoasă, de 3 kg. Ea se numește  Liliana Roșu, 25 de ani, este din Uzunu, și se află la a doua naștere.

Apoi, în seara aceleași zile, mai exact la ora 23.00, o altă mămică a născut un băiețel tot de aproximativ 3 kg. Femeia are 33 de ani,  este din comuna Hotarele și mai are o fetiță de 6 ani și jumătate. Vădit fericită că a devenit mămică pentru a doua oară, aceasta ne-a mărturisit că își va boteza micuțul cu numele de Mihai Cristian, cel de-al doilea prenume fiind ales în spiritul zilei speciale de Crăciun când s-a născut băiețelul. Proaspăta mămică ne-a mai spus că își dorește în primul rând multă sănătate pentru copiii săi, și este convinsă că pruncul său abia venit pe lume va avea un destin norocos, așa cum spun superstițiile în cazul bebelușilor care se nasc într-o astfel de zi simbolică.

        Totodată, a doua zi de Crăciun, în jurul orei 15.20, o altă mămică a dat naștere unei fetițe de 3250 gr. Femeia, originară din comuna Letca Nouă, a devenit mămică pentru a -13 – a oară. Ea ne-a declarat că deși  nu  alesese încă numele fiicei sale,  probabil îi va da numele de Cristina, pentru că s-a născut în sfânta zi de Crăciun.

(Teodora NICOLAU)