Înalt Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, egal în rang de salarizare cu preşedintele ţării,  primeşte pentru serviciile aduse statului un salariu lunar de 8.124 de lei. Dar  pe lângă asta  ÎPF Daniel , ca arhiepiscop şi mitropolit al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei mai primeşte 7.567 de lei, iar ca arhiepiscop încă 7.120 de lei. În total, veniturile lunare ale Patriarhului se ridică la frumoasa sumă de 22.901 de lei (net), plătiţi integral de către statul român. Nu-i chiar de colo, mai ales că hainele i le dă Biserica, mâncarea la fel, chirie nu plăteşte, întreţinere nici atât, iar transportul până la serviciu nu-l costă, că doar locuieşte peste drum!

Conform acelorași surse la acest moment în România sunt 53 de funcţii de înalţi prelaţi în BOR, asimilaţi cu înalţi demnitari publici ce  primes salarii la acelaşi nivel cu miniştrii şi secretarii de stat. În timp ce un guvern se chinuie  să adune atâţia membri,  BOR îşi permite această resursă umană, mai ales că n-o plăteşte din banii instituţiei, ci de la bugetul centralizat al statului!  Acelaşi din care  sunt plătiţi , NU la fel de bine, medicii şi profesorii. Fostul  turnător al Securităţii, precum arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor , este recompensat de stat pentru activitatea lui cu 7.120 de lei net în fiecare lună.

Numai personalul din Administraţia Patriarhală încasează  de la stat salarii în valoare de 557.442 de lei net lunar, cam cât 300 de profesori universitari. Iartă-i Doamne, deși știu foarte bine ce fac! (Sf. Banco Mat)

 

5 COMENTARII

  1. E și normal să aibă asemenea venituri,nu degeaba când a fost înscăunat i s-a cântat „Vrednic este!…”
    Dar când va fi gata Catedrala Mântuirii Neamului din București,atunci să vezi bogăție și lux!
    Și când te gândești că Sfântul Mântuitor umbla într-o pânză de sac ruptă și aspră (cel puțin asa apare în filmele difuzate înainte de Sf.Pasti).Dar și preoții catolici au straie foarte scumpe și colorate în nuanțe vii si mai puțin de culoarea neagră ca cei ortodocși.

  2. Se face o confuzie grava si inacceptabila, nimeni nu combate ortodoxia, crestinismul, religia ci abuzurile fetelor bisericesti.
    Daca sunteti cititor fidel veti vedea ca este singurul ziar care a dedicat articole intregi parintelui Arsenie Boca si altora asemeni lui, insa nu exista termen de comparatie intre Parintele Arsenie si lichelele capitaliste din fruntea bisericii. Sa se autofinanteze, nu platesc impozite, cutia milei este scopul lor in viata, cersitul ridicat la rang de arta a devenit o practica.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.