Întrebat ce se întâmplă cu piața de gros de pește, promisă giurgiuvenilor, primarul Nicolae Barbu ne-a explicat recent care sunt motivele întârzierii finalizării proiectului.

În anul 2012  Primăria  Giurgiu a evacuat, undeva lângă Canalul Plantelor, firma TIAICO, binecunoscută giurgiuvenilor prin apropierea ei de numele și interesele fostului primar Lucian Iliescu. O firmă ce avea contract cu Primăria Giurgiu pe un termen de 10 ani. Cum termenul expirase contractul nu a mai fost prelungit pentru că el nu numai că nu a adus niciun beneficiu Primăriei, dar nici nu a fost înregistrat la Primărie. De precizat și faptul că  beneficiarul contractului nu a plătit nimic, niciodată, nici măcar impozitul

Administratorul societății a încercat să ne blocheze în fel și chip- ne explica primarul Nicolae Barbu.  Au trimis o adresă până și la Ministerul Apărării conform căreia terenul nu ar fi aparținut primăriei ci MapN-ului. Am ajuns la Ministru după ce Ministerul ne –a dat în judecată .  Le-am demonstrat atunci că terenul acela nu este al lor , prin expertize și măsurători cadastrale. Aceștia avuseseră terenul chiar în Canal unde își țineau navele de război . Pe mal nu aveau decât un loc în care își legau parâmele navelor.  I-am spus atunci ministrului că nu este normal ca pentru 87 de mp. să pierdem un proiect de 1,6 milioane de euro. Ministrul a înțeles și s-a retras din proces. Oricum cei din MapN mi-au spus că oricum nu mai aveau ce face cu acest teren.

Din acel moment am putut să reîncepem procedura de evacuare . Proiectul nostru trebuie să meargă mai departe.  Ne-am judecat , am câștigat și astfel am obținut Hotărârea instanței. Dar omul nu vrea acum cu niciun chip să părăsească terenul. Așa că îl vom evacua . Va fi obligat să-și ia utilajele fixe. În caz contrar i le vom ridica și le vom pune la dispoziția Ministerului de Finanțe, pentru valorificare . Primarul municipiului mai spunea că până în luna septembrie a anului viitor piața de gros de pește de la Giurgiu va fi funcțională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here