Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, în ultimele 24 de ore, în două cazuri, cinci persoane ascunse în mijloace de transport care  intenţionau să intre ilegal în România.

În data de 10.12.2014, ora 07.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Mercedes, cetăţeanul turc Abdullah Y., în vârstă de 31 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje metalice din Turcia pentru Belgia.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, ascunși în compartimentul marfă al semiremorcii, doi bărbați  de origine afro-asiatică. Bărbații nu aveau asupra lor niciun document de identitate şi nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională. La cercetări, şoferul autocamionului a declarat că nu ştia de existenta acestora în mașina sa.

Un caz identic a fost descoperit câteva ore mai târziu, în jurul orelor 17.00, când la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Volvo, cetăţeanul turc Aykut O., în vârstă de 33 de ani, care transporta piese auto din Turcia pentru Olanda. În compartimentul marfă al semiremorcii au fost descoperiți trei  bărbați de origine afro-asiatică.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, mijloacele de transport, conducătorii auto şi migranţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Menţionăm că de la începutul săptămânii la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost depisaţi 9 migranţi ascunşi în mijloace de transport.