După expirarea termenului de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale, dar înainte de cele 48 de ore legale pentru înaintarea contestaţiilor, în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului s-au înscris cinci candidaţi.

În linii mari, în privinţa numelor celor care aspiră la fotoliul de primar al municipiului nu au fost surprize, numele candidaţilor la un mandat de primar al municipiului fiind deja cunoscute de ceva vreme, de către giurgiuveni. Pe 10 iunie, giurgiuvenii vor avea de ales între doi candidaţi independenţi şi trei reprezentanţi ai unor partide politice. Iată care sunt numele celor intraţi în cursă: Florian Nicolae – candidat independent, ce are susţinerea PP-DD şi, mai nou, şi pe cea a UNPR, liderul acestuia hotărând să nu îşi mai depună propria candidatură la Primăria Giurgiu. Cel de-al doilea candidat independent intrat în cursa pentru Primărie este Nicolae Barbu.

În ceea ce priveşte partidele, vorbim despre PNL, al cărui candidat este actualul primar, Lucian Iliescu,  “Mişcarea pentru Noul Giurgiu” (sau ce a mai rămas din ”defunctul” PDL), al cărui candidat este fostul prefect Robert Cristoi şi un partid resuscitat, ca de fiecare dată, înainte de alegeri, PRM, care ”merge pe mâna unei cvasi-necunoscute”: Felicia Căpăţână (?)

Lucrurile se clarifică şi în ceea ce priveşte candidaturile la preşedinţia CJ. După lovitura dată de liberali, colegului lor de partid,  actualul preşedinte al Consiliului judeţean, Dumitru Beianu, ce a fost anunţat, în ultimul moment, că nu mai este candidatul partidului pentru această funcţie, acesta s-a repliat rapid şi, graţie ajutorului prietenilor şi al oamenior de bine din municipiu şi judeţ, a reuşit să strângă, în ceva mai mult de 24 de ore, aproape 10.000 de semnături. Adică mai mult decât dublul numărului necesar pentru înscrierea sa în cursa electorală, în postura de candidat independent. În acest context am ajuns să avem opt candidaţi la această funcţie. Ei sunt: Vasile Mustăţea (USL),  Dumitru Beianu, independent, Constantin Buduru (Mişcarea pentru Noul Giurgiu), Nicu Ştefan (UNPR), Liliana Ciobanu (PPDD), Marian Stănescu (Partidul Verde), Ştefana Dumitriu (Alianţa Socialistă) şi Cristian Eduard Dicu (PRM). În ceea ce priveşte listele de consilieri judeţeni, numărul partidelor care au depus candidaturi a ajuns la 11. Astfel, pe lângă USL, Mişcarea pentru Noul Giurgiu, UNPR, PP-DD, Partidul Verde, Alianţa Socialistă şi  PRM, liste proprii de candidaţi pentru Consiliul Judeţean au şi:  Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul Poporului – Legea Constantin.

După finalizarea depunerii candidaturilor, membrii Biroului Electoral Judeţean le-au analizat şi au emis hotărâri de admitere sau, după caz, de respingere a acestora. Hotărârile au fost afişate până miercuri 2 mai, la ora 24, moment din care a început să curgă termenul pentru depunerea contestaţiilor, în termen de 48 de ore.

Aceasta înseamnă că etapa depunerii contestaţiilor se va încheia vineri 4 mai, noaptea, contestaţiile urmând a fi analizate de către judecători. Odată ce se va decide soarta contestaţiilor, candidaturile vor rămân definitive şi, până cel târziu pe 9 Mai vor fi centralizate la Biroul Electoral Judeţean. Va urma, apoi, completarea Biroului Electoral cu reprezentanţii partidelor şi alianţelor politice. Până la termenul de 10 mai trebuie să fie organizată tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot. De precizat că în actualele alegeri electorale, campania începe în data de  10 Mai şi se încheie în data de 9 iunie, la ora 7.00.

Cristina M.

1 COMENTARIU

  1. CREDEATI CA NE LASA NEA ILIESCU ? CINE CREDE CA ILIESCU A PIERDUT SE INSEALA ESTE LASAT LA SEFIA C.J DOMNUL SIFON MUSTATEA , CE SA FACA MUSTATE FARA ILIESCU ? SA FIM SERIOSI,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.