Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat, ascunşi într-un autocamion, cinci cetăţeni afgani care încercau astfel să intre ilegal în ţară. 

Miercuri  17 decembrie, ora 12.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,  s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Volvo, cetăţeanul turc Orkun T., în vârstă de 27 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pal melaminat, din Turcia pentru Germania.

În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată şi recusută pe interior. Procedând la verificarea camionului, în compartimentul marfă al semiremorcii au fost descoperiţi cinci cetăţeni afgani, toţi bărbaţi. Aceştia au declarat că au plecat din ţara de origine în urmă cu două luni şi au călătorit ascunşi în diverse mijloace de transport, iar odată ajunşi în Bulgaria au fost urcaţi de către un bulgar în camionul cetăţeanului turc, pe timp de noapte, fără ca acesta să observe. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.  (Jurnal)