DSC01146Un număr de 1781 articole textile și încălțăminte au fost depistate  de polițiștii giurgiuveni în Vama Giurgiu.

            În dimineața zilei de 18 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu și polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F Giurgiu au executat împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Giurgiu o acțiune în sistem integrat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu și zona adiacentă, în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor de evaziune fiscală în domeniu produselor contrafăcute.

            Cu ocazia activităților a fost identificat și oprit pentru control un autocamion înmatriculat în România, condus de un cetățean turc, de 47 ani, ce efectua transport public de mărfuri de la o societate comercială din Istanbul, Turcia, pentru o societate comercială din municipiul București. În urma controlului s-a constatat faptul că autocamionul transporta colete, în care au fost identificate mai multe articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, ambalate, purtând numele unor mărci  protejate pe teritoriul României.

            Cu ocazia controlului efectuat, în camion și semiremorcă, au fost identificate 590 articolele de îmbrăcăminte (costume sport, pantaloni sport și pulovere ) și sute de articole de încălțăminte (cizme îmblănite, pantofi și ghete sport), ce purtau însemnele unor mărci protejate pe teritoriul României, bunuri cu privire la care există suspiciunea contrafacerii.

            În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

(Jurnal)