Conform  unei recente declaraţii a primarului Nicolae Barbu populaţia Municipiului s-a micşorat dramatic.  Peste 3.500 de locuinţe (apartamente şi case) din Municipiu, la această dată,  nu mai locuieşte nimeni.

„Sunt, de asemenea, de ordinul sutelor sau chiar al miilor de  locuinţe în care stă doar  o singură persoană, de cele mai multe ori câte un bătrân. Concret, la acest moment suntem cam 41.000 – 45.000 de locuitori în municipiu!” – mai spunea primarul Barbu.

Discuţia legată de numărul de locuitori a pornit odată cu cifra înaintată de către operatorul giurgiuvean de gunoi, GIREXIM UNIVERSAL, care, de la momentul semnării contractului, a facturat, către Primăria Giurgiu, costurile pentru ridicarea gunoiului produs, ipotetic, de 61.300 de locuitori, câţi figurau în statistici.

„Nici dacă îi luăm şi pe cei din Smârda şi Haralambie – aici fac o glumă – nu ajungem la atâta populaţie a municipiului, pentru că foarte mulţi sunt plecaţi la ţară, foarte mulţi sunt plecaţi în străinătate. Repet, suntem, ca număr de locuitori, mult sub ceea ce se vehiculează în statistici”,  preciza, cu ironie, primarul Nicolae Barbu.

Ultimele date statistice ne arată totodată o creştere cu 7% a numărului de români care aleg să emigreze, pentru a-şi câştiga existenţa în vestul Europei. După Siria, o zonă de conflict, România este ţara cu numărul cel mai mare de migranţi. Conform datelor ONU,  în acest moment 3,4 milioane de români sunt plecaţi în afara ţării.  Conform datelor statistice la fiecare oră  un număr de  9 români  aleg să plece din ţară.

(Anna Lincă)