Cu un an în urmă, aleşii locali aprobau indexarea, cu indicele de inflaţie, a chiriilor pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, din municipiul Giurgiu, aflate în administrarea Consiliului local, cuantum ce urma să fie valabil pe tot parcursul anului 2009. Totodată, a fost prelungit, şi termenul de valabilitate al contractelor de închiriere pentru anul curent, până la 31 decembrie. Având în vedere indicele preţurilor de consum pentru servicii, comunicat de Direcţia de Statistică Giurgiu, pentru perioada noiembrie 2008 – octombrie 2009, s-a propus, şi aprobat, în cadrul ultimei şedinţe ordinare de consiliu de anul acesta, reactualizarea chiriilor pe metru pătrat, pe lună, pentru fiecare profil de activitate, cu indicele de inflaţie de 8,37%. În aceste condiţii, pentru spaţiile comerciale cu destinaţie baruri, restaurante, chiria va fi, în 2010, cuprinsă între 19 şi 23 de lei pentru fiecare metru pătrat, în funcţie de zona în care se află respectivul spaţiu.

Pentru spaţiile destinate vânzării de produse alimentare, chiriaşii vor achita, anul viitor, între 6,5 şi 12 lei/mp, tot în funcţie de zona în care se găseşte spaţiul închiriat. Producătorii de făină, de produse de panificaţie sau de comercializare a acestora vor plăti, în anul 2010, aceeaşi sumă pentru fiecare metru pătrat ocupat, indiferent de locul în care îşi desfăşoară activitatea: 4,5 lei.

Pentru cabinetele şi laboratoarele medicale, se vor plăti, de asemenea, aceleaşi sume, indiferent de zona în care se află, chiriaşii fiind nevoiţi să scoată din buzunar suma de 14 lei pentru fiecare metru pătrat ocupat. Pentru garaje, posesorii de autoturisme vor achita, în cursul anului viitor, suma de 9 lei/ mp. Şi spaţiul ocupat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor va fi taxat majorat, anul 2010 urmând a aduce chirii de 3,5 lei/mp.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here