Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu l-au depistat un cetăţean turc care intenţiona să intre ilegal în România,  cu documente false.

 

Vineri 28 noiembrie , ora 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar la volanul unui autoturism marca Volkswagen. Alături de acesta călătorea o persoană de sex masculin, care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare.

Procedând la verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta este fals. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean turc, se numeşte Abdulah B. şi are 41 ani. Acesta a declarat că şi-a procurat documentele de la un cetăţean bulgar de etnie turcă, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, contra sumei de 1.500 euro cu scopul de ajunge în Suedia în căutarea unui loc de muncă.

Conform protocolului româno-bulgar, persoana şi documentele au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.