Luna februarie, ne spune Virgil Peţanca, directorul Centrului cultural local „Ion Vinea”  este pentru instituţia noastră o lună bogată în activităţi cultural – artistice. Astfel: pe 14 februarie, la Sala de spectacole a Centrului cultural „Ion Vinea” va avea loc un spectacol de divertisment, cu jocuri şi concursuri, dedicat zilei de Valentin’s Day. Spectacolul va fi susţinut de elevii cercurilor artistice din cadrul instituţiei, în parteneriat cu elevii de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”.

Pe 21 februarie, la sala noastră de spectacole, spune Virgil Peţanca, va avea loc Concertul educativ susţinut de Orchestra de suflători Valahia, pentru elevii Colegiului Naţional ”Ion Maiorescu”. Concertul face parte din stagiunea 2013, pentru elevi, şi este organizat în strânsă concordanţă cu cerinţele programei şcolare.

Pe 24 februarie, în aceiaşi sală de spectacole, Centrul Cultural Local „Ion Vinea”, prezintă cu ajutorul elevilor Cercului de teatru, condus de profesorul Ionela Cralevici, o seară de teatru şi divertisment satirico-umoristic dedicată Sărbătorii de Dragobete.

Pe parcursul lunii februarie dansatorii Ansamblului profesionist de cântece şi dansuri populare „Doina Dunării” sunt invitaţi de Televiziunea H2.0 (fosta TVRM) să participe la Spectacolul extraordinar „Gala Cântecului Românesc”. Spectacolul, spune Virgil Peţanca, este dedicat sărbătoririi îndrăgitei interprete a cântecului popular ardelenesc Mariana Anghel. Dansatorii noştri, pregătiţi de maestrul coregraf Petrică Moga, vor fi prezenţi în acest spectacol alături de îndrăgiţi interpreţi de muzică populară din aproape toate zonele ţării. Dansatorii giurgiuveni vor prezenta trei suite de dansuri din Oaş, Moldova şi Oltenia. Spectacolul este realizat de George Nucă şi directorul de programe Sorin Lupaşcu.

Tot pe parcursul lunii februarie dansatorii Ansamblului „Doina Dunării” sunt invitaţi la ETNO Tv la emisiunea „Bună seara dragi români”. Aici vor prezenta mai multe suite de dansuri populare şi vor asigura coregrafia din platoul emisiunii pe timpul în care vor evolua interpreţii de muzică populară. Vom reveni cu amănunte pe parcursul ediţiilor viitoare ale publicaţiei noastre.

Heliade CĂLIN