În ciuda cârcotaşilor, care cu siguranţă se vor grăbi să ne dedice câte o înjurătură, nu putem să nu felicităm autoritatea locală ( societăţi subordonate Primăriei Giurgiu) pentru promptitudinea de care a dat dovadă în eliberarea de zăpadă a principalelor căi de acces din Municipiu în timpul  celor  câteva zile de adevărat coşmar meteorologic…

Observaţi că am menţionat „principalele căi de acces”,  adică şoselele cele mai tranzitate, care au fost deszăpezite într-o singură noapte (28 februarie / 1 martie).  Utilajele au lucrat aproape toată noaptea , şoseaua Bucureşti fiind dată „la negru” în prima zi a lunii de primăvară în timp ce primarul municipiului a menţinut o relaţie permanentă în mediul virtual cu instituţii locale şi grupuri de giurgiuveni ce au semnalat cazuri speciale.

Cât despre uliţe, ulicioare şi alte străduţe adiacente, după cum am constatat într-un scurt periplu prin municipiu realizat astăzi dimineaţă, utilajele nu au  putut intra, aşa cum şi-ar fi dorit mulţi dintre cetăţeni,  din cauza autovehiculelor  parcate  şi pe o parte şi pe alta…

În acelaşi timp   nu putem să nu mulţumim lucrătorilor Societăţii Global Energy Production (CET)  care au reuşit în scurt timp să rezolve  o avarie care a afectat întregul oraş în seara de 28 februarie. O avarie produsă – după cum a constatat echipa de intervenţii ajunsă la faţa locului, în zona Slobozia – de o minte bolnavă ce a închis „robineţii” de alimentare a oraşului cu agent termic.

Una peste alta administraţia locală a ieşit victorioasă în lupta cu Bestia din Est, cum au fost numite viscolul şi gerul siberian ce s-au bătut peste Municipiul Giurgiu, timp de trei zile. La ora prânzului, joi, 1 Martie, Municipiul zumzăia de forfota camioanelor care încărcau zăpada pentru a fi degajată în afara oraşului. De  remarcat faptul că de data aceasta nici cetăţenii nu s-au lăsat mai prejos, dând dovadă, în majoritatea  lor, de spirit civic.

Astfel, la solicitarea agenţilor de circulaţie au fost eliberate părţile laterale ale drumurilor principale pentru a permite accesul utilajelor de deszăpezire în timp ce majoritatea dintre angajaţii societăţilor comerciale au ieşit să dea zăpada din faţa magazinelor.

În consecinţă, frisonul de iarnă grea pe care l-am traversat pentru câteva zile, a demonstrat faptul că giurgiuvenii încep, încet, încet să se europenizeze, devenind mai responsabili faţă de nevoile imediate ale comunităţii în momente de cumpănă.

n privinţa giurgiuvenilor nemulţumiţi îi rugăm să îşi aducă aminte cum arăta oraşul pe timp de iarnă cu 5-6 ani în urmă, şi abia atunci să comenteze…

(Jurnal)