mare_garajeDirecţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Giurgiu desfăşoară în această perioadă o acţiune comună împreună cu Poliţia Locală de identificare a titularilor care deţin garaje pe domeniul public. Acţiunea are drept scop identificarea celor care nu respectă clauzele contractuale, mai exact cei care au schimbat destinaţia iniţială şi desfăşoară alte activităţi cum sunt cele comerciale sau de prestări servicii.

Titularilor li se va pune în vedere ca în termen de 10 zile să redea locaţiei destinaţia strictă stabilită la încheierea contractelor, în caz contrar se va trece la aplicarea de sancţiuni.  În prezent, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Giurgiu există 884 de contracte în derulare ale titularilor de garaje de pe domeniul public.

Conform HCLM 450/18.12.2014, taxa pe care o plăteşte fiecare chiriaş se reactualizează anual, iar în prezent ea este de 370 de lei pentru un garaj ce măsoară până în 20 mp, iar pentru cele care depăşesc această suprafaţă se taxează cu 18 lei pentru fiecare metru pătrat în plus!

(Jurnal)