Peste o sută de străzi din municipiu vor intra, în curând, în modernizare.

Într-o recentă conferinţă de presă, primarul municipiului, Nicolae Barbu, a prezentat o listă a următoarelor lucrări de modernizare ce urmează să fie demarate la nivelul municipiului Giurgiu.

Astfel, conform celor declarate de Nicolae Barbu, vor intra în modernizare străzile de piatră şi pământ din zonele 1 şi 2 ale oraşului.

„Pe data de 28 iunie am semnat contractul de atribuire a lucrărilor din cadrul proiectului „Modernizare ansamblu străzi situate în zona 1 a municipiului Giurgiu”, şi, în curând, va fi dat şi ordinul de începere a lucrărilor”, afirma, în cadrul conferinţei de presă, primarul Barbu.

Valoarea licitată iniţial a fost de aproape 14 milioane de lei, fără TVA, şi atribuirea contractului este pentru suma de aproximativ 10 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuţie este de la data emiterii ordinului de începere şi până la 30 octombrie 2020.

Cele două zone care vor fi modernizate sunt realizate prin proiecte din Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2016 – 2020 II (PNDL II), derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Ambele proiecte însumează un număr de 118 străzi, fundături şi uliţe în lungime de 27 de kilometri.

„Odată cu aceşti kilometri, vom putea spune că închidem cu modernizarea străzilor, şi nu vom mai vorbi de străzi de pământ sau piatră la nivelul municipiului nostru. Modul de intervenţie va fi în două etape: prima, asfaltare cu prioritate a unui număr de 83 de străzi, ulicioare, fundături şi intrări, iar a doua, asfaltare după finalizarea canalizării pluviale, pentru 25 de străzi”, a mai declarat primarul Nicolae Barbu.

(JGR)