IMG_8821
Foto: www.giurgiuveanul.ro

Cum s-a folosit un politician de gafa lui ”Dorel ”pentru a mai face o dată oraşul de râs!, sau Cum poate fi manipulată mass-media – aşa ar putea fi intitulat acest material după ce parcurgeţi rândurile de mai jos.

Zilele trecute am  fost martorii unui adevărat ”desant” al televiziunilor centrale în municipiu, al cărui subiect principal l-a constituit de data aceasta demolarea unuia dintre  căminele de nefamilişti din zona Istru. Toată atenţia mediatică a fost generată de o greşeală a firmei de construcţii care din lipsă totală  de profesionalism a  început demolarea unui cămin  fără să fi aşteptat mai întâi ordinul de începere a lucrărilor. În lipsa documentaţiei, alde ”Dorel” au început să demoleze blocul D deşi prima clădire  care trebuia pusă la pământ era de fapt clădirea C. Este limpede că firma (nimeni altcineva!)  este vinovată în totalitate pentru această confuzie. Cineva însă a dorit să pună gafa în cârca Primăriei şi, de ce nu, a primului edil al municipiului. Cine ar fi putut face asta? Păi cine altul  decât unul dintre contracandidaţii săi la postul de primar!

Ca imagine  oraşul s-a mai făcut încă o dată de …basm!  Dar ce-i pasă ”catindatului”,  vorba lui nenea Iancu, de vreme ce greşeala a fost contabilizată în dreptul actualului primar?  Deşi despre  culpa firmei  şi măsurile ce trebuie  luate, s-a discutat foarte puţin, oamenii politici aflaţi în campanie electorală au transformat această  problemă  de fond într-una de formă, tratând mult prea  populist drama locatarilor  celor două blocuri. Cel care a informat televiziunile centrale despre gafa  din cartierul Istru a omis să le spună însă acestora că mulţi dintre cei care locuiau acolo nu au documente de identitate,  că au fost somaţi de nenumărate ori să părăsească acele cămine  care în realitate sunt nişte pubele de gunoi,  adevărate focare de infecţie pentru întreaga comunitate. S-a omis să li se mai precizeze că locatarii acestor cămine sunt în majoritatea lor autori a unor lungi serii de infracţionalităţi: de la prostituţie şi proxenetism,  la furt, tâlhărie sau viol. Oameni ce nu şi-au dorit niciodată să muncească, trăind onest, adepţi ai teoriei: înmulţiţi-vă cât mai mult ca să aibă cine să cerşească mâine pentru voi!

Televiziunile s-au arătat scandalizate  (vezi Doamne!) de modul cum trăiesc aceşti oameni, dar nimeni n-a întrebat cum îi terorizează  unii dintre cei care locuiesc  în aceste cămine pe  elevii Seminarului Teologic Ioan Valahul, aflat în imediata lor apropiere. Niciun reporter nu i-a întrebat nici dacă au lucrat măcar o zi sau dacă doresc să muncească… Nedorind să pledez pentru nimeni,  ci  doar pentru normalitate, aş spune în finalul acestor rânduri că nu pot decât să felicit gestul Primarului care a înţeles că interesul lui electoral poate fi sacrificat  pentru  dreptul fiecăruia dintre noi cetăţenii  acestui oraş  de a reveni o dată  la  normalitate, desfiinţând singura zonă din Giurgiu considerată rău famată!

Singurul reproş pe care i l-am putea face  primarului Barbu în acest caz, este acela că nu a numit  firma ce ne-a  făcut încă o dată de râs, oraşul. Poate, cine ştie? Cel care a dispus demolarea nu era diriginte de şantier, ci manechin la Botezatu,  iar echipa era  formată din fotomodele, altfel  gafa este inexplicabilă!

Florian TINCU

2 COMENTARII

  1. Bravo tie domnule reporter (ziarist) bine spus ca celelalte ziare care ii sustin sau la care detine pachet majoritar de actiuni pe nume N.F. il tavaleste pe actualul EDIL al orasului iar pe domnul N.F. il pupa in DOS.
    Inca o data va felicit si va respwct ca a-ti avut curaj ,dand tot o data o mare dovada de profesionalism

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.