Cu o săptămână în urmă (Marți  23 decembrie), poliţiştii Serviciului Arme Exploziv şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfăşurat pe raza judeţului mai multe acţiuni specifice pe linia verificării modului de desfăşurare a operaţiunilor cu articole pirotehnice.

Cu ocazia controlului efectuat la trei societăţi comerciale din oraşul Mihăileşti au fost depistate articole pirotehnice din categoria I, care erau deţinute şi oferite spre comercializare fără a poseda autorizaţie eliberată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu. Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 130 bucăţi tuburi artificii ce nu aveau menţiuni în limba română cu privire la modul de utilizare şi pericol.

Administratorii societăţilor, o tânără de 38 ani şi doi bărbaţi de 42 ani respectiv 47 ani, sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În aceeaşi zi, în urma unui control efectuat de poliţiştii Serviciului Arme Exploziv şi Substanţe Periculoase Giurgiu la o societate comercială din satul Poenari, comuna Ulmi ,  a fost depistat B. F., un bărbat de 43 ani, care în calitate de administrator oferea la rânsul său, spre vânzare,  obiecte pirotehnice (categoria II-a şi a IV-a), destinate a fi utilizate de pirotehnişti, societatea deţinând autorizaţie eliberată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu doar pentru comercializarea obiectelor pirotehnice categoria I.  Aceste obiecte au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 365 petarde cu trei focuri şi 4 baterii de rachete, diferite mărci, cu mai multe focuri. Administratorul societăţii este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Sâmbătă 27 decembrie, acţiunile au continuat  pe linia verificării modului de desfăşurare a operaţiunilor cu articole pirotehnice în Cartierul Tineretului din municipiul Giurgiu, unde a fost depistat V. S., un bărbat de 44 ani, din Giurgiu, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoria I şi a II a, fără a poseda autorizaţie eliberată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu. Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 777 bucăţi petarde şi tuburi de artificii, fără a avea menţiuni în limba română cu privire la modul de utilizare şi pericol. Bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.