trimis-judecata În cazul  reținerii celor două persoane , în data de  10 august, de către polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Giurgiu ,  pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale comis în formă continuată și complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune,  despre care scriam în ediția de ieri a publicației noastre, vă facem următoarele precizări: 

Cei doi reținuți sunt Remus Tunaru Eugen , consilier în cadrul Consiliului județean Giurgiu și Bratu Cătălin Mihai.

Se   dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 11.08.2016 şi până la 09.10.2016, faţă de inculpatul BRATU CĂTĂLIN MIHAI. În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Giurgiu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;

În baza art. 215 al. 2 lit. a, d C. proc.pen impune inculpatului ca pe timpul controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: – să nu părăsească teritoriul României; – să nu se apropie şi să nu ia legătura cu inculpatul Tunaru Remus Eugen şi martorii Răduţ Răzvan Cristinel, Boiangiu Mihai, Dumitrescu Adrian, Marinescu Constantin, Antone Marin şi Fugoş Dumitra Daniela.

În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În baza art.275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. 

(Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here