mai-multi-politisti-italieni-au-venit-in-romania-pe-urmele-unor-hoti-de-biciclete-260554

Joi 14 Mai , în jurul orei 17.00, poliţiştii Postului de Poliţie Colibaşi din cadrul Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Comana au fost sesizaţi de C. P., un bărbat din comuna Colibaşi, cu privire la faptul că, în noaptea de 27/28 aprilie, persoane necunoscute i-au furat din solarul amplasat pe câmp, în localitatea Câmpurelu, o instalaţie de picurare folosită la irigarea culturilor de legume şi un furtun din pânză.

În urma cercetărilor efectuate şi activităţilor investigativ-operative desfăşurate de poliţişti s-a reuşit documentarea şi probarea activităţii infracţionale a lui F. V., de 25 ani, din, comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, bănuit de comiterea furtului. Astfel, s-a stabilit că în noaptea de 27/28.04.2015, acesta s-a deplasat în zona satului Câmpurelu din comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, de unde, cu ajutorul unei biciclete a sustras sistemul de picurare folosit pentru irigarea şi tratarea culturilor de legume (filtrul şi injectorul instalaţiei, ţeava de plastic şi furtunul de picurare) pe care ulterior l-a transportat la solarul ce îl deţine în satul Dobreni, cu scopul de a – l utiliza în interes personal.

Poliţiştii au recuperat instalaţia de picurare, în valoare de circa 600 lei şi au predat-o persoanei vătămate.  Hoțului i- a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În aceeași zi  în jurul orei 18.40, de data aceasta  o patrulă formată din agenţi de ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului  Mihăileşti şi jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu, au depistat pe raza satului Novaci din oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu, pe M. I., o minoră de 16 ani, din localitate, ce se plimba cu o bicicletă.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că bicicleta fusese furată cu puţin timp în urmă din curtea locuinţei lui D. A., o tânără de 34 ani din aceeaşi localitate. Poliţiştii au deschis în cauză un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt în care efectuează cercetări în vederea probării activităţi infracţionale a minorei. (JGR)