politist-de-frontiera-tigari-in-autocar-465x390 În chiar ziua alegerilor parlamentare – 11 decembrie – ora 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocar înmatriculat în Turcia, un cetățean turc.

               Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit  în cala autocarului, mai multe genți și pungi din plastic, care conțineau 100 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

               La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparțin cetățeanului Marian I., în vârstă de  35 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Argeș, pasager în autocar. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul și intenționa să le facă cadou cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acesta nu deținea documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile depistate.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/199.

(Jurnal)