furt-cereale-bunMare a fost surpriza unui cetățean din județul Giurgiu când într-o doimineață a constatat că cineva ăi culesese porumbul. Ideal ar fi fost să îl lase la poartă , dar de data aceasta omul a înțeles că era vorba despre   hoți… Dar iată cum s-au petrecut lucrurile: În ziua de 1 septembrie, ora 12.30, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Schitu au fost sesizaţi  de  un bărbat de 68 ani, din comuna Schitu, judeţul Giurgiu, că în noaptea de 31 august spre 1 septembrie i-a fost furat porumbul şi cocenii de pe terenul situat pe islazul din satul Vlaşin.

În urma cercetărilor  poliţiştilor s-a stabilit că I. M., un bărbat de 47 de ani, din localitate, împreună cu fiul său I. G., de 22 ani şi alţi doi bărbaţi (de 40 ani şi respectiv 25 ani), toţi din aceeaşi localitate,  s-au deplasat în acea noapte  pe islazul din satul Vlaşin, unde şi aceştia aveau un teren cultivat şi s-au apucat de  recoltat cultura de porumb de pe o suprafaţă de 0.20 ha, din totalul suprafeţei de 0,50 ha, ce aparţinea consăteanului lor,  B. P.

ÎAcum oliţiştii au întocmit hoților de porumb  un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi continuate cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor în care a fost sustrasă cultura. (Jurnal) 

1 COMENTARIU

  1. Unde sunt pândarii de altădată care păzeau lanurile de porumb situate de-a lungul sos.Bălănoaia? Cine avea vreodată de-a face cu un pândar poreclit Joagă,nu-i mai pria porumbul nici fiert,nici copt,toată viața.Patrula pe un cal vânăt,cu o pălărie în stil american,înarmat cu o bâtă (ghioagă),înfiptă în oblâncul șeii și striga cu un glas tunător:”hep-hep,hep-hep”!Când îi prindea pe unii la furat și o rupeau la fugă îi urmărea și dacă nu se opreau arunca după ei cu arma din dotare-ciomagul -din goana calului,iar după ce îi prindea îi punea să se dezbrace până rămâneau în chiloți și le zicea să vină cu ta-su după haine la el acasă.Locuia de unul singur intr-o căsuță de pe lângă un canton CFR,cam pe unde este acum Penitenciarul Giurgiu.L-am (întâlnit și eu o singură dată,își adăpa calul la o fântână cu cumpănă,și -a dat seama că suntem”băieți cuminți”și când a auzit că mergem la Pădurea Bălănoaia ne-a atenționat să fim atenți că niște copii au găsit un proiectil pe care l-au zgândărit,a explodat și s-au prăpădit.(Caz real,dar de actualitate și în prezent).

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.