În noaptea de 3/4 ianuarie, în toiul nopţii, ora 3.45, poliţişti   ai Poliţiei Municipiului Giurgiu au depistat pe strada Dunării din municipiul Giurgiu, pe C. E., de 25 ani, din municipiul Giurgiu şi T. C., de 23 ani, din comuna Frăteşti, satul Cetatea, care aveau asupra lor mai multe aparate electronice: un DVD, un Home Theatre System, un monitor LCD şi un televizor LCD, a căror provenienţă nu au putut s-o justifice. Din cercetările poliţiştii au stabilit că cei doi suspecţi au sustras bunurile în cursul aceleiaşi nopţi de la o societate comercială din municipiul Giurgiu.  Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat societăţii păgubite.  Cei doi suspecţi au fost însă prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetaţi în stare de reţinere pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.  În ziua de 04.01.2013, Judecătoria Giurgiu a dispus faţă de cei doi bărbaţi, măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 29 zile.

În noaptea de 4/5 ianuarie, în jurul orei 23.30, poliţiştii Postului de Poliţie Gogoşari au depistat pe raza comunei Gogoşari, judeţul Giurgiu, pe T. I., de 35 ani, din localitate, care transporta în atelajul hipo 8 saci plini cu peşte, prins în plase de pescuit tip setcă. Întrebaţi de unde au peştele cei prinşi nu au ştiut ce să spună. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că peştele provine din iazul piscicol al unei societăţi comerciale din localitate.  Cele 212 kg. de peşte, din specia crap chinezesc, au fost predate reprezentanţilor societăţii păgubite.  În cauză s-a întocmit dosar penal, suspectul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi deţinere ilegală de unelte de pescuit comercial.

La data de 04.01.2013, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Giurgiu – Oraş, în cadrul unei acţiuni de prevenire a furturilor din infrastructura căii ferate, au depistat în flagrant pe B. V.,  de 59 ani,  din comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, în timp ce tăia şi sustrăgea puieţi din liziera de protecţie a căii ferate, pe distanta Băneasa – Mihai Bravu. Cu ocazia depistării poliţiştii au stabilit că bărbatul tăiase, cu toporul,  un număr de 83 puieţi din specia salcâm.  Suspectul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de pătrundere fără drept în zona de siguranţă feroviară şi furt material lemnos.

În ziua de 5 ianuarie, poliţiştii Postului de Poliţie Găujani au fost sesizaţi că persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei unei femei ( T. V.), de 51 ani , din localitate, de unde au sustras  lemne de foc.  La faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a stabilit că hoţii au pătruns prin partea din spate a locuinţei femeii, de unde au sustras doi pari din lemn şi şase buturugi de dud, pe care le-au abandonat la circa 50 metri de gardul locuinţei.  Din cercetările efectuate poliţiştii au identificat principalul suspect în persoana lui G. S., de 20 ani, din aceeaşi localitate.  Suspectul este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat .

În aceeaşi zi, în jurul orei 13.30, poliţiştii unei patrule de siguranţă publică, din cadrul Poliţiei oraşului Bolintin Vale, au depistat pe strada Palanca, din oraşul Bolintin Vale, trei tineri care transportau cu ajutorul unui cărucior mai multe obiecte metalice (bucăţi de cornier, ţeavă, elemente de schelă metalică).  Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că 3 minori : F. S., de 14 ani, F. R., de 15 ani şi F. D., de 14 ani, toţi din oraş Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, au sustras bunurile din incinta unei societăţi comerciale, situată în comuna Floreşti Stoeneşti, satul Palanca, judeţul Giurgiu. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 500 lei, a fost recuperat în totalitate. Cei trei minori sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here