Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – PTF Giurgiu Feroviar au depistat doi cetăţeni iordanieni care au încercat să intre ilegal în ţară cu paşapoarte  false.

În data de 16.09.2014, ora 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviar s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un tren internaţional Rapid, doi bărbați  care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte cu însemnele autorităţilor elene. La verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că acestea sunt false. În urma cercetărilor s-a constatat că persoanele în cauză sunt cetăţenii iordanieni Ali O. şi Ali M., în vârstă de 17 şi respectiv 19 ani. Cei doi au declarat că au procurat paşapoartele de la un cetăţean bulgar în schimbul sumei de 1.000 de euro fiecare, cu scopul de a ajunge în Germania.

Conform protocolului româno – bulgar încheiat, peroanele şi documentele de călătorie au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 danieni