pnlMarţi, 13 octombrie, într-o şedinţă sumbră, probabil, din foarte multe puncte de vedere, au fost excluşi fără prea multe explicaţii mai mulţi membri ai Biroului Politic Judeţean ai PNL Giurgiu, la propunerea expresă a liderului Dumitru Beianu. Printre cele nouă mari nume, ca rezonanţă politică şi administrativă liberală, sacrificate de omul care are din partea Biroului Politic Naţional şi a conducerii centrale a partidului sarcina ca până în 2017 să redreseze din toate punctele de vedere partidul la nivelul judeţului, alături de ”coriferul” democrat – liberal Gheorghe Ştefan, se numără şi actualul preşedinte liberal al Consiliului judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea dar şi un alt liberal cu foarte multe state de serviciu, Constantin Preda.

Redacţia publicaţiei noastre a încercat în limita deontologiei profesionale să prezinte, aşa cum este normal şi firesc într-o asemenea situaţie delicată, poziţiile pertinente ale ambelor tabere beligerante din acest “război” mediatic.

Marian Măroiu (director Direcţia de Dezvoltare Rurală şi Protecţie a Mediului Giurgiu): În politică, ca şi în fotbal, antrenorul/preşedintele de organizaţie are posibilitatea să scoată sau să introducă pe teren, respectiv în organizaţiile de partid jucători/politicieni, iar cel care răspunde de în primul rând de rezultatul meciului este tocmai antrenorul/preşedintele de organizaţie. Dacă aceştia au sau nu dreptate, o va demonstra rezultatul meciului sau, în cauză, cel al alegerilor locale viitoare. Eu sunt un activist disciplinat, care se conformează liniei partidului. Voi activa în viitor în cadrul Organizaţiei Municipale şi voi fi alături de cel care va fi desemnat candidat din partea PNL în cursa pentru ocuparea funcţiei de primar al municipiului Giurgiu.

Marin Constantin (director Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu): Pentru mine, în numele funcţiei pe care o deţin, prioritară este viaţa bolnavilor, care nu are culoare politică. De aceea, de când ocup această funcţie, m-am distanţat de viaţa politică. Excluderile celor 9 membri din B.J.P., printre care şi excluderea mea, au venit probabil pe fondul unei schimbări în masă, însă nu doresc să comentez mai multe în acest sens.

Cornel Mincă (fost prefect al judeţului Giurgiu): Dacă partidul a considerat că nu are nevoie de ajutorul meu, asta este situaţia. Mă întristează decizia luată la nivelul conducerii partidului, însă timpul va demonstra dacă a fost una benefică sau, dimpotrivă, o greşeală.

Elena Dinu (director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu): Dacă aşa a hotărât conducerea partidului, nu pot decât să mă conformez deciziei, însă mi se par cel puţin lipsite de inspiraţie aceste excluderi, iar cine le-a făcut, să şi le şi asume.

Alin Guţu (preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Giurgiu): Motivele invocate pentru înlocuirea din BPJ, în cazul meu, nu le consider sustenabile. Referitor la decizia de înlocuire/excludere din Biroul Permanent Judeţean, ţin să fac următoarele precizări:

  1. Am fost ales în Biroul de conducere al Organizaţiei Judeţene datorită funcţiei pe care o deţin, cea de preşedinte ales al Organizaţiei Judeţene de Tineret şi, conform Statutului şi Regulamentelor interne ale partidului, preşedinţii Organizaţiilor de tineret, femei şi pensionari fac parte de drept atât din BPJ, cât şi din Comitetele Executive Judeţene.
  2. Consider că atât în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret, cât şi în calitate de membru al PNL, mi-am onorat toate responsabilităţile politice pe care le-am avut, participând activ la toate acţiunile politice locale, judeţene, cât şi naţional.
  3. Mă voi implica la fel de activ în toate activităţile politice, indiferent de statutul de membru al BPJ sau nu.

Constantin PREDA: ”Eu nu fug după ciolanul oferit de PSD şi rămân în PNL, cu orice risc!”.  Constantin Preda, una dintre cele mai vechi şi marcante personalităţi ale PNL Giurgiu care s-a  numărat şi el din  păcate printre cei care au fost excluşi în mod mai mult sau mai puţin  ortodox din B.P. J. ne-a declarat printre altele: ”Excluderea mea mi se pare un gest disperat care nu are nici un fundament care ţine de logica politică. Eu, personal, am mai avut o discuţie în această vară cu domnul Beianu vis – a – vis – de poziţia mea faţă de PNL, şi dânsul mi-a solicitat atunci demisia din partid pentru motivul că nu vin la şedinţele de birou executiv! Din punctul meu de vedere ţin să precizez că nu-mi face nici o plăcere să mă văd nominalizat lângă domnul Stănişteanu, sau lângă fostul prefect Mincă, doar pentru faptul că unii cred că ne pot schimba ca oameni ca pe o măsea cariată!

Faţă de comportamentul pe care îl are vis – a –vis de noi, liberalii, în politica lui 2016 domnul Beianu mai are doar un singur susţinător, pe domnul Gheorge Ştefan, un om de mare calibru şi foarte serios din toate punctele de vedere. De altfel, a mai declarat Constantin Preda, am avut deja câteva discuţii cu domnul Gheorge Ştefan şi vă pot menţiona că atâta timp cât va fi Beianu liderul PNL Giurgiu, ca şi copreşedinte, nu voi mai activa niciodată ca membru activ al PNL Giurgiu! Nu îl voi respecta pe Beianu, ca lider politic, niciodată dar în schimb, voi rămâne fidel PNL, chiar dacă pentru această afirmaţie actualii  conducători mă pot da afară din partid oricând! .

”Personal, ne-a mai spus Constantin Preda, eu nu doresc să pornesc un război cu nimeni, şi în special cu domnul Beianu! Nu mă interesează imaginea proprie, aşa cum cred unii propietari de ziare, televiziuni, posturi de radio, bloguri etc. Mulţii vor ieşi afară din politică în 2016 în mod definitiv, iar adepţii fostului PDL mai au un singur noroc – acela că îl au ca susţinător pe Gheorghe Ştefan, un om de mare echilibru şi constanţă politică. Am avut câteva discuţii cu domnul Beianu, din punct de vedere politice, la sediul PNL Giurgiu şi am ajuns la concluzia că atâta timp cât va mai fi el preşedinte, eu nu voi mai fi niciodată un om activ! De altfel, după comportamentul pe care îl are domnul Beianu, eu nu voi ieşi niciodată din politică! Dar, dacă se va comporta la fel şi în 2016, atunci vă garantez că Beianu va dispărea complet din politică! În acest moment dânsul mai are doar un singur susţinător, în persoana lui Gheorghe  Ştefan. De altfel, am avut deja mai multe discuţii şi cu Beianu, ca preşedinte al PNL, şi i-am spus clar că nu voi mai activa niciodată ca membru activ în raport cu funcţia lui, dar, în schimb, i-am spus că voi rămâne liberal chiar dacă afirmaţiile pe care le-am făcut anterior mă pot da afară din partid! În concluzie, eu nu doresc să pornesc un război cu nimeni din PNL şi mai ales cu Beianu pentru că pe mine nu mă interesează imaginea proprie. Am doar un singur principiu – nu accept nicio discuţie în contradictoriu cu domnul Beianu întrucât eu am chef doar de muncă!”

Constantin Preda ne-a mai declarat şi faptul că a fost invitat în nenumărate rânduri să treacă în barca PSD Giurgiu, dar de fiecare dată le-am spus ofertanţilor că… indiferent de risc eu rămân PNL–ist, şi nu fug după ciolan!  Din alt punct de vedere, primarul Nicolae Barbu pe mine ca director general al SC ”APA SERVICE SA”, m-a ajutat mai mult ca pe orice pesedist pe timpul exercitării acestei funcţii. Menţionez că ajutorul primit de la el a fost doar în scop profesional.  ”În finalul dialogului nostru, ne-a declarat Constantin Preda, îi transmit domnului Beianu salutări şi succese maxime în viitoarea competiţie electorală, chiar dacă după această declaraţie de presă mă va exclude din PNL,  aşa ca să  nu aibă opozanţi! Îi mai spun doar câteva cuvinte: ”Eu, Preda, nu fug niciodată după ciolan în PSD şi … rămân PNL-ist cu orice risc!”

Ce spune fostul preşedinte  al PNL Giurgiu

Cum era firesc şi normal, l-am contactat în acest demers al nostru şi pe Vasile  Mustăţea, fostul preşedinte al PNL Giurgiu. Cu modestia care îl caracterizează liderul managerilor administrativi din judeţul Giurgiu ne-a declarat printre altele: ”Vis – a -vis de subiectul excluderii mele din Biroul Politic Judeţean  al PNL nu am ce comenta. Iar din alte puncte de vedere la nivelul judeţului am prea multe proleme urgente care trebuie rezolvate, şi nu-mi pot permite să îmi ocup timpul şi cu subiectul excluderii mele din B.P.J. Giurgiu”.

A consemnat, Heliade CĂLIN  şi Teodora Nicolau

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.