Au fost anunțați cei șapte finaliști pentru titlul de „Car of the year in Europe”Un număr de 58 de membri ai juriului ”Mașina Anului în Europa” au desemnat cei șapte finaliști pentru ediția 2015. Volkswagen Passat, Ford Mondeo și Nissan Qashqai se numără printre cei nominalizați.

Europa rămâne o provocare pentru toți constructorii auto. Asta pentru că publicul de pe Bătrânul Continent este întotdeauna cel mai exigent atunci când vine vorba de achiziția unei mașini noi. În aceste condiții, e normal ca producătorii să se lupte acerb pentru aprecierea clienților de pe continent. Iar ediția anuală a „European Car of the Year” este una din posibilitățile de a demonstra popularitatea și calitatea mașinilor aflate pe piață.

În vara acestui an au fost alese cele 33 de mașini participante la competiție, iar acum avem și numele celor șapte finaliști. Bătălia finală se va da în lunile următoare, până la începutul lui martie. Juriul „Mașina Anului în Europa” va profita și în acest an de prima zi de presă a Salonului Auto de la Geneva pentru a anunța câștigătorului titlului.

Pentru titlul supreme se bat nume grele din industria auto, care se bucură deja de popularitate pe piața din Europa. Este vorba despre BMW Seria 2 Active Tourer, Citroen C4 Cactus, Ford Mondeo, Mercedes-Benz Clasa C, Nissan Qashqai, Renault Twingo și Volkswagen Passat.

Câştigătorul de anul trecut a fost Peugeot 308. Câștigătorul ediției 2015 va fi desemnat de un juriu format din 58 de jurnaliști, reprezentând 22 de țări europene. De-a lungul ultimilor ani, modelele Dacia au fost și ele nominalizate în lista candidaților pentru Mașina Anului în Europa. Cea mai bună performanță datează însă din 2011, atunci când Duster ajungea în finală, dar pierdea la Geneva în fața unui model electric, extrem de contestat pe atunci: Nissan Leaf, notează automarket.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.